Sayfa Yükleniyor...
Her derde deva olan ve sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarından Tavuk çorbası nasıl yapılır? İşte tavuk çorbası ve şehriyeli tavuk çorbası tarifi...
Özellikle kış mevsiminde içelim de içimiz ısınsın dediğimiz lezzetlerden birisi çorbadır. Hem soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan hem de hastalıklara karşı mucizevi şifa kaynağı olan çorbalar birbirinden güzel sofralara başlangıç olarak güzel bir anlam katar. Bu kapsamda davet sofralarının kaçınılmaz yemeği olmakla birlikte tavuk çorbası tarifi birçok kez araştırılan lezzet türüdür. Biz de tavuk çorbasının nasıl yapıldığını ve şehriyeli tavuk çorbası ile terbiyeli tavuk çorbasının tarifini sizler için derledik. İşte tadına doyamayacağınız şehriyeli tavuk çorbası ve şehriyeli tavuk çorbası tarifi…
Tavuk but (3 adet)
Sıcak su (6 su bardağı)
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
Un (2 yemek kaşığı)
Havuç (1 adet)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1çay kaşığı)
Öncelikle derin bir tencereye tavuk butlarını ve havucu ekleyelim. Havuçları küçük parçalar halinde ekleyelim. Daha sonra sıcak su ilave edelim ve tavukları 20 dakika süre ile pişirelim. Pişen tavuk suyundan havuçları çıkardıktan sonra tavukları didikleyelim. Havucu ise blender ile püre haline getirelim. Tavuklar ile havucu karıştırdıktan sonra farklı bir tencerede yağ ile birlikte unu kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Üzerine havucu ekleyip tekrar kavuralım. Daha sonra didiklediğimiz tavukları ve tavuk suyunu ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra çorbayı 10 dakika kaynamaya bırakalım. 10 dakika sonra çorba servise hazır olacaktır. Dilerseniz üzerine pul biber serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalçalı tavuk but (1 adet)
Defne yaprağı (2 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Su (2 litre)
Tel şehriye (1 çay bardağı)
Terbiyesi için ise,
Yoğurt (1 su bardağı)
Un (1,5 yemek kaşığı)
Yumurta sarısı (1 adet)
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle derin bir tencereye kalçalı but, defne yaprağı, tuz ve su ekleyelim ardından haşlayalım. Terbiyeli tavuk çorbasının terbiyesi için yoğurdu, unu, yumurta sarısını, tuzu ve limonu bir kaba alalım. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım. Daha sonra haşlanan tavuktan, tavuğu ve defne yaprağını çıkartalım. Tavukları didikleyelim. Tavuk suyundan bir kepçe alıp hazırlanan terbiyenin içine dökelim. Son olarak tüm terbiye karışımını çorba tenceresine aktaralım. Tel şehriyeleri de ekeldikten sonra 10 dakika olacak şekilde pişirmeye bırakalım. Nane ve pul biber ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI MALZEMELERİ
Haşlamak için:
Tavuk baget (2 adet)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Sıcak su (1 litre)
Çorba için:
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Yumurta sarısı (1 adet)
Su (1 çay bardağı)
Un (2 yemek kaşığı)
Tel Şehriye (Yarım çay bardağı)
Tuz ( 1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Limon suyu ( 1 adet)
Üzeri İçin:
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
Kuru nane (1 tatlı kaşığı)
Toz kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle derin bir tencereye tavuk bagetlerini ve suyu ekleyip pişirelim. Tavuklar piştikten sonra didikleyelim ve terbiyesini hazırlayalım. Bunun için su, un, yumurta sarısı ve tuzu çırpalım. Daha sonra haşlanan tavukların suyunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Bu esnada sürekli karıştırarak terbiyesini yavaş yavaş ilave edelim. Terbiyesini ekledikten sonra tel şehriyeleri, limon suyunu ve baharatlarını ekleyip pişirelim. Servis etmeden önce çorbanın üzerine tereyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ