Yiyen herkesin tarifini isteyeceği o tatlı: Saray sarması! İşte saray sarması tarifi!

Mutfakların vazgeçilmez tatlarından olan saray sarması yapımı araştırılıyor. Hem pratik hem de leziz olduğu için 5 çaylarının vazgeçilmezi olan saray sarması tarifini sizler için araştırdık.


  • Oluşturulma Tarihi : 15.12.2023 16:42
  • Güncelleme Tarihi : 15.12.2023 13:42
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yiyen herkesin tarifini isteyeceği o tatlı: Saray sarması! İşte saray sarması tarifi!

Saray sarması yıllardır sevilerek tüketilen pratik bir tatlıdır. Geçmişi Osmanlı mutfağına dayanmaktadır. Aynı zamanda sultan sarması olarak da bilinmektedir.  Saray sarmasını ilk defa tadanlar hemen saray sarması tarifi, saray sarması hangi malzemeler ile yapılır? Saray sarması hindistan cevizsiz olur mu? gibi sorular aratmaya başladılar biz de sizler için araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SARAY SARMASI NASIL YAPILIR?

Saray sarması yapabilmek için öncelikle saray sarması malzemeleri tam olması gerekir. Peki saray sarması malzemeleri nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • İsteğe bağlı olarak yapımında çilek, muz, kivi ve yakışacağını düşündüğünüz tatlıları kullanabilirsiniz.

Saray sarması nasıl yapılır? Sorusunun cevabı en anlaşılır şekilde sizler için adım adım yazdık.

  • Süt ve şekeri derin bir tencereye alalım.
  • Üzerine un ve kakaoyu eleyip iyice karıştıralım.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alalım.
  • Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpelim. (İsteğe bağlı)
  • Üzerine sıcak muhallebiyi döküp eşit bir şekilde yayalım.
  • Bir süre buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Diğer taraftan iç dolgusu için süt ile krem şantiyi çırpalım.
  • Muhallebiniz soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi eşit bir şekilde yayalım.
  • Ardından eşit dikdörtgen şeklinde keselim.
  • En son spatula ile rulo şeklinde saralım.
  • Elinize sağlık. Afiyetler olsun.

Saray sarması püf noktaları şunlardır;

 Muhallebinin ince dökülmesi gerekmektedir. Dolayısıyla fırın tepsisi çok önemlidir, muhallebinin ince düşmesi için tepsinin büyük ve geniş olması gerekmektedir.

 Ruloyu güzel ve rahat kesebilmek için kesilen dilimlerin uzun olması gerekir.

Sararken hindistan cevizinin sabit kalması için, tepsinin her tarafının ince bir şekilde tereyağı ile yağlanması gerekir. Hindistan ceviz yerine patates kırıntısı veya fındık kırığı kullanılabilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ