Sayfa Yükleniyor...
Mutfakların vazgeçilmez tatlarından olan saray sarması yapımı araştırılıyor. Hem pratik hem de leziz olduğu için 5 çaylarının vazgeçilmezi olan saray sarması tarifini sizler için araştırdık.
Saray sarması yıllardır sevilerek tüketilen pratik bir tatlıdır. Geçmişi Osmanlı mutfağına dayanmaktadır. Aynı zamanda sultan sarması olarak da bilinmektedir. Saray sarmasını ilk defa tadanlar hemen saray sarması tarifi, saray sarması hangi malzemeler ile yapılır? Saray sarması hindistan cevizsiz olur mu? gibi sorular aratmaya başladılar biz de sizler için araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Saray sarması yapabilmek için öncelikle saray sarması malzemeleri tam olması gerekir. Peki saray sarması malzemeleri nelerdir?
Saray sarması nasıl yapılır? Sorusunun cevabı en anlaşılır şekilde sizler için adım adım yazdık.
Saray sarması püf noktaları şunlardır;
Muhallebinin ince dökülmesi gerekmektedir. Dolayısıyla fırın tepsisi çok önemlidir, muhallebinin ince düşmesi için tepsinin büyük ve geniş olması gerekmektedir.
Ruloyu güzel ve rahat kesebilmek için kesilen dilimlerin uzun olması gerekir.
Sararken hindistan cevizinin sabit kalması için, tepsinin her tarafının ince bir şekilde tereyağı ile yağlanması gerekir. Hindistan ceviz yerine patates kırıntısı veya fındık kırığı kullanılabilir.
HABER MERKEZİ