Görüntüsüyle kendine hayran bırakan, tadıyla gönülleri fetheden köstebek pasta nasıl yapılır?

Birçok insanın severek tükettiği pastalardan biri olan köstebek pasta nasıl yapılır? Köstebek pasta malzemeleri Köstebek pasta dolapta kaç gün dayanır? İşte konuya ilişkin detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 15.12.2023 12:32
  • Güncelleme Tarihi : 15.12.2023 09:32
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Görüntüsüyle kendine hayran bırakan, tadıyla gönülleri fetheden köstebek pasta nasıl yapılır?

Pasta seçerken ilk etapta tadı değil görüntüsünü beğenmek gerekir. Bu nedenle köstebek pasta gibi lezzetler, görenleri ilk andan kendine çekmeyi başarır. Deneyen pek çok kişinin tadına da hayran kaldığı köstebek pasta nasıl yapılır? Köstebek pasta malzemeleri, köstebek pasta tarifi yapmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan biridir. Köstebek pasta içine ne konur? Birlikte inceleyelim.

Köstebek pasta nasıl yapılır?

Görüntüsüyle iştah açan, tadıyla mutluluk veren köstebek pasta tarifi lezzeti sayesinde pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu enfes lezzeti yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir:

Köstebek pasta malzemeleri kek için:

Yumurta (3 adet)

Şeker (1 su bardağı)

Süt (1 su bardağı)

Sıvı yağ (1 çay bardağı)

Un (2 su bardağı)

Kakao (2 yemek kaşığı)

Kabartma tozu (1 paket)

Vanilya (1 paket)

Köstebek pasta kreması için:

Krem şanti (1 paket)

Toz krema (1 paket)

Soğuk süt (2 buçuk su bardağı)

Damla çikolata (1 çay bardağı)

Köstebek pasta içi için:

Muz (4 adet)

Köstebek pasta içine ne konur?

Köstebek pastanın içerisinde yer alacak malzemeler şu şekilde hazırlanır:

3 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı olacak şekilde iki kaba koyulur.

1 su bardağı şeker yarı yarıya yumurtanın akına ve sarısına paylaştırılır.

Yumurtanın beyaz kısmı köpürüp, koyu bir kıvama gelinceye kadar bir mikser yardımıyla karıştırılır.

Yumurtanın sarısı ise içerisindeki şeker eriyinceye kadar çırpılır.

Sıvı yağ ve süt yumurtanın sarısının içerisine eklenir.

Daha sonra kabartma tozu, vanilya, un ve kakao elenerek ilave edilir.

Mikser yardımı ile çırpılmaya devam edilir.

Önceden köpürtülen yumurta akı da bu karışımın içerisine eklenerek, bir spatula yardımı ile aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırılır.

Köstebek pastanın koyulacağı fırın kabının (tercihen kelepçeli kap ya da borcamda köstebek pasta

da yapabilirsiniz) içerisine yağlı kağıt yerleştirilir.

Hazırlanan karışım bu kabın içerisine dökülür.

Önceden 170 derecede fansız bir şekilde alt üst olarak ısıtılan fırına koyulur ve 45 dakika kadar pişirilir.

Köstebek pasta kreması nasıl yapılır?

Kek pişerken toz krema ve süt bir kabın içerisinde mikser kullanılarak karıştırılır ve kream şanti haline getirilir. İçerisine damla çikolatalar eklenir ve karıştırılır.

Pişen kek soğuması için dışarda bekletilir.

Soğuduktan sonra kenarından havuz biçimde kesilir ve bir kaşık yardımıyla yarısına kadar oyulur.

Uzunlamasına kesilen muzlar içerisine doldurulur ve hazırlanan krema kubbe biçimde eklenir.

Oyularak çıkartılan kekler, robottan geçirilir ve üzerine dökülür.

Afiyet olsun!   

Köstebek pasta dolapta kaç gün dayanır?

Köstebek pasta yapıldığı günden itibaren buzdolabında 1 haftaya kadar bozulmadan saklanabilir. Bununla birlikte eğer dolabın buzluk bölümünde saklanırsa 4 ila 6 aya kadar bozulmadan durabilir.

Köstebek pasta nereye ait?

Adının Almanca Maulwurfkuchen'den geldiği bilinen köstebek pasta, Almanya’nın en popüler pastalarından biridir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ