Tavuklu pide dolması tarifi… Gelinim Mutfakta Tavuklu pide dolması nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta 1348. bölümü start aldı. Haftanın üçüncü gününde ekrana gelen yemekte günün yıldızı Tavuklu pide dolması oldu. 7’den 70’e herkesin severek yediği Tavuklu pide dolması nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu pide dolması tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 20.03.2024 12:03
  • Güncelleme Tarihi : 20.03.2024 09:03
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tavuklu pide dolması tarifi… Gelinim Mutfakta Tavuklu pide dolması nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın canlı yayını, 20 Mart Çarşamba günü izleyicileri ekran başına kilitledi. Bu bölümde, damakları şenlendiren Tavuklu pide dolması tarifini öğrendik. Bu lezzetli tarifin inceliklerini sizin için araştırdık. Tavuklu pide dolması tarifiyle tanışma vakti geldi, bu tarif her bölgenin kendine özgü lezzetlerinden biri. Peki, Tavuklu pide dolması nasıl yapılır? İşte detaylarıyla Gelinim Mutfakta'nın Tavuklu pide dolması tarifi...

gelinim mutfakta Tavuklu pide dolması

Tavuklu pide dolması malzemeleri

•             1 adet pide

•             5 yemek kaşığı zeytinyağı

•             1 adet büyük boy kuru soğan

•             300 gram tavuk göğüs bonfile

•             1 çay kaşığı kimyon

•             1 tatlı kaşığı kekik

•             1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

•             2 yemek kaşığı sumak

•             2 çay kaşığı tuz

•             1 diş sarımsak

•             ½ su bardağı domates rendesi

•             1 su bardağı sıcak su

•             1 yemek kaşığı tereyağı

TAVUKLU PİDE DOLMASI NASIL YAPILIR?

  • Büyük bir tavada zeytinyağı ve doğranmış soğanı tuz ekleyerek yüksek ateşte soteleyin.
  • Soğanlar yumuşayıp hafif renk alınca tavukları da ekleyin ve renk alana kadar sotelemeye devam edin.
  • Baharatları ekleyip bir dakika kadar kavurduktan sonra domates püresi, ezilmiş sarımsak ve sıcak suyu ekleyin. Karışımı orta ateşte tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pidenin ortasını dikkatlice bıçakla açın. Ortaya çıkan boşluğa tavuklu karışımı yerleştirin ve üstüne ayırdığınız pide parçalarını kapatın.
  • Üzerine ufak parçalara ayırdığınız tereyağını yerleştirin.
  • 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ