Sayfa Yükleniyor...
Hoş sohbetlerin muhteşem eşlikçisi San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır? Püf noktaları ile San Sebastian Cheesecake tarifi sizlerle…
Üzeri kazandibi gibi yanık görünen ve çok az malzeme ile hazırlanan, sade ancak yiyenlerin lezzetine doyamadığı bir tarif ile sizlerleyiz. Görüntüsü ile kazandibini anımsatan San Sebastian nasıl yapılır? San Sebastian Cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir? Sizler için lezzetli bir haber hazırladık. Yanınıza bir fincan çay alarak keyifle okuyabilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE MALZEMELERİ (12 KİŞİLİK)
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 Paket vanilin
Peynirli kısmı için:
400 Gram labne
550 gram sürülebilir beyaz peynir
4 yemek kaşığı (silme) un
1 yemek kaşığı (silme) nişasta
2 kutu sıvı krema (400 ml)
Yumurtayı ve şekeri mikserle yüksek ayarda 5 dk boyunca çırpın. Unu ve vanilya şekerini küçük bir kapta karıştırın ve elekten geçirerek çırptığınız harca katın. Önce kaşıkla karıştırın, ardından mikserle yüksek ayarda 5 dk. Boyunca çırpın, tuz serpin. Peyniri ekleyin ve mikserle düşük ayarda pürüzler gidene kadar çırpın. Kremayı ekleyin ve biraz daha çırpın. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin. Tabansız kelepçeli kek kalıbını yerleştirin ve folyoyla sıkıca taban kısmının kenarları örtülecek şekilde kaplayın. Yuvarlak kestiğiniz yağlı kağıdı kalıbın iç tabanına yerleştirin. Şerit halinde kestiğiniz yağlı kağıdı duvar kısmına yerleştirin. Hazırladığınız harcı elekten geçirerek kalıba dökün. 210 derece önceden ısıtılmış fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin. Dilerseniz ilk sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun. Çocukların da çok seveceği bu tarif ile onlara küçük bir sürpriz yapabilir hatta birlikte yapmayı teklif ederek keyifli zaman geçirmelerine yardımcı olabilirsiniz. Denedikten sonra yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE PÜF NOKTASI
Peki bu lezzetli tarifin damak çatlatan bir lezzet haile dönüşmesi için dikkat edilmesi gereken püf noktası nelerdir? San Sebastian Cheesecake için dikkat edilmesi gereken püf noktası; eğer ki tatlınız fırında sararmaya başladıysa tatlınızı fırından çıkartın. San Sebastian Cheesecake'e gerçek lezzetini kazandıran şey aslında yeterli süre boyunca buzdolabında bekletmektir. Tatlınızı ne kadar uzun süre dinlenmeye bırakırsanız kıvamı ve tadı da o kadar iyi olacak ve sıcak yaz günlerinde sizleri serinletecektir.
Bu haber de ilginizi çekebilir: Topik nedir? MasterChef topik nasıl yapılır?
HABER MERKEZİ