Sayfa Yükleniyor...
İzmirlilerin aşina olduğu ancak Ege Bölgesi'ne dışarıdan gelen kişilerin pek haberdar olmadığı bir belde olan Dikili'ye nasıl gidilir? Dikili'nin konumu nerede?
Birçok vatandaş Dikili nerede diye araştırmalar yapmaktadır. Yapılan araştırmalar sonunda da soluğu Dikili’de alıyorlar. Peki Dikili’ye nasıl gidilir? Dikili’ye gidince neler yapabilirsiniz? İşte merak edilen tüm detaylar…
Dikili birçok vatandaşın derdine derman olan tatil merkezleri arasında yer almaktadır. Hangi konuda vatandaşa şifa olmaktadır? Gittiğiniz zaman tatilinizi nasıl geçirebilirsiniz? Herkesin vazgeçilmez tatil mekanı Dikili ile ilgili her şeyi yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.
DİKİLİ NEREDEDİR?
Dikili birçok vatandaşa şifa dağıtmakta olan temel kaynakları ve berrak masmavi denizi ile nefesleri kesen bir tatil bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Dikili, Türkiye’nin en güzel ve en önemli şehirlerinden olan İzmir iline bağlı bir ilçe olarak bilinmektedir. İzmir kent merkezine 120 km uzaklıkta yer almaktadır. Dikili, Ege Denizi kıyısına konumlanmış olup İzmir ilinin kuzeyinde yer almaktadır. 40 km’yi aşan sahil şeritleri ile deniz, kum, güneş turizmi için oldukça önemli bir tatil merkezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaz tatilinin vazgeçilmez mekanı olan Dikili, aynı zamanda eğitimli bir nüfusa da ev sahipliği yapmaktadır. Dikili’nin en gelişmiş tatil merkezleri ise Çandarlı ve Bademli olarak bilinmektedir.
DİKİLİ’YE NASIL GİDİLİR?
Dikili İzmir İstanbul otoyolundan hizmet açılmasından sonra İstanbul ve Bursa şehirleri gibi yerlerden çok kısa mesafe ile ulaşım sağlanmaktadır. İzmir ilinin kuzeyinde yer almakta olan Dikili’ye, İzmir Çanakkale karayolundan ayrılmış olan iki kilometrelik karayolu içinden de kolayca ulaşım sağlanmaktadır. Fakat Dikili’ye en yakın havalimanı ise İzmir Adnan Menderes havalimanı olarak bilinmektedir. İlçe içerisine daha kolay ulaşım uçak yolu ile olmaktadır. Fakat haftanın 7 günü düzenli olmak üzere dolmuş seferleri de olmaktadır. Dikili hakkında bilmeniz gerekenler ise şu şekildedir;
Dikili’de gerçekleşmiş olan arkeolojik kazılar sonrasında ilçenin M. Ö 5.000’li yıllara uzanan bir tarihi olduğu ortaya çıkmıştır. Akaların yaşamış olduğu bu dönemde Aternagus adı ile bilinen Dikili’de tarihler boyunca Frikyalılar, Lidyalılar, Mysialılar, İranlılar, Romalılar ve Bergamalılar yaşamıştır. Ortaçağ döneminde ise Dikili’de Bizanslılar, Cenovalılar, Selçuklular ve Osmanlı hükümetleri egemenlik sağlamıştır. Karaosmanoğullarının Dikili ilçesinde çiftlik kurabilmek adına bu bölgede dikmelik yetiştirmesinden kaynaklı olarak ‘Dikmelik’ ismini alan ilçe zamanla isim değişerek Dikili’ye dönüşmüştür. Antik çağ içinde Pergamon Krallığı’nın da limanı olarak da karşımıza çıkmakta olan Dikili, günümüzde de turizm, tarım ve balıkçılık ile de geçinen insanların rahat yaşamlarını sürdürmeleri adına rahat bir ilçe olarak hüküm sürmüştür. HABER MERKEZİ
Haber Merkezi