Sayfa Yükleniyor...
Karadeniz’in en güzel özelliklerini bünyesinde barındıran, doğanın eşsiz güzelliğini gözler önüne seren bir şehir, Artvin. İşte Artvin’de görmeden dönülmemesi gereken yerlerin listesi…,
Orta Çağ’da Gürcistan bölgelerindeki yerleşimlerden biri olarak karşımıza çıkan Artvin, Karadeniz’in doğu ucunda konumlanıyor. Yılın her dönemi yağış alan kent, bu özelliği nedeniyle yemyeşil bir doğaya sahip. Doğaseverlerin hayran kaldığı Artvin, yerli ve yabancı turistlerin her yıl ziyaret ettiği bir şehir olarak kendini gösteriyor.
Artvin kendine has kültürü, yemyeşil doğası ve köklü tarihi ile gezginlerin en sevdiği rotalardan bir olarak karşımıza çıkıyor. Artvin’de gezilecek 10 bölgeyi sizin için sıraladık.
10. Karagöl Tabiat Parkı
Artvin’in gözde gezi noktalarından biri olan Karagöl, ziyaretçilerini Karadeniz’in eşsiz doğasıyla buluşturuyor. Deniz seviyesinden yaklaşım olarak bin 500 metre yükseklikte konumlanan Karagöl, Artvin’in Borçka ilçesinde konumlanıyor. Artvin şehir merkezine uzaklığı 25 kilometre olarak kendini gösteriyor. Bölgeye özel araçlarla ya da Borçka’dan kalkan minibüslerle ulaşım sağlamak mümkün. Haftanın her günü ziyarete açık olan Karagöl Tabiat Parkı’na girişler ise ücreti oluyor.
9. Atatepe
Artvin Merkez’de konumlanan Atatepe, ülkemizdeki en büyük Atatürk heykelini bünyesinde barındırıyor. 10 Mayıs 2012 tarihinde Sıtkı Kahvecioğlu Vakfı tarafından hem Artvin’e hem de ülkemize kazandırılan bu Atatürk heykeli, 22 metre yüksekliğe ve 50 ton ağırlığa sahip. Bu heykel, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz Zaferi öncesinde, Afyonkarahisar’da bulunan Kocatepe’deki duruşunu simgeliyor. Atatürk heykeli yapıldığı günden bugüne özellikle yaz dönemleri, Artvin’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
8. Hatila Vadisi Milli Parkı
Eşsiz doğası, çok çeşitli bitki örtüsü ve hayvan türleri ile görenleri kendine hayran bırakan Hatila Vadisi, Artvin’in Merkez ilçesinde konumlanıyor. Bölgede ziyaretçiler için yapılmış. Bir cam teras bulunuyor. 7 metre uzunluğu, 8,5 metre genişliği bulunan bu seyir terası, toplam 50 metrekare cam alana sahip.
7. Murgul Delikkaya Şelalesi
Artvin’in Murgul ilçesine bağlı Başköy isimli köyünde yer alan Deliklikaya Şelalesi, kaya içerisinde bulunan 4 metre çaplı bir oyuktan akıyor. Bu oyuk şekli itibari ile bir yüzüğü andırıyor. Bu nedenle Deliklikaya Şelalesi, ormanın yüzüğü olarak da anılıyor.
6. Cehennem Deresi Kanyonu
500 metre uzunluğu, 70 metre genişliği ve 6 metre derinliği ile tipik bir kanyon vadisi olan Cehennem Deresi, Artvin’in Ardanuç ilçesinde konumlanıyor. Dağların arasında bulunan Cehennem Deresi Kanyonu’na gitmek için dik ve taşlı patikaların aşılması gerekiyor.
5. Otingo Kaplıcası
Artvin’in Borçka ilçesinde yer alan Otingo Kaplıcası, bölgenin 300 yıllık şifa kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Otingo Ormanları Ilıcası ismiyle de bilinen bu kaplıcanın, özellikle romatizma ve halsizlik şikayetleri olan kişilere iyi geldiği savunuluyor. Her yıl binlerce insanın hem biraz meraktan hem de şifa bulma ihtiyacından dolayı ziyaret ettiği Otingo Kaplıcası, Artvin’in gözde turistik alanlarından biridir.
4. Kamilet Vadisi
Ülkemizin en kıymetli doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran Kamilet Vadisi, Avrupa’da korunması gereken 100 sıcak nokta arasında yer alır. İçerisinde yer alan 10 bin farklı çeşitteki bitki örtüsü dolayısıyla Türkiye’nin en zengin biyolojik çeşitliliği Kamilet Vadisi’nde bulunuyor.
3. Atabarı Kayak Merkezi
Ülkemiz, dört mevsimin bir arada yaşandığı eşsiz güzellikleri olan bir coğrafya üzerinde konumlanıyor. Bu durum hem yaz hem de kış turizmine yönelik aktivitelerin yapılabilmesine imkan tanıyor. Kayak gibi kış sporlarının yapılabildiği Atabarı Kayak Merkezi, kış sezonunda Artvin’in en sevilen yerlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan bu merkez, her yıl kış aylarında binlerce misafirini ağırlıyor.
2. Tibet Kilisesi
Artvin’in ilçelerinden biri olan Şavşat’ta konumlanan Tibet Kilisesi, ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Cevizli Köyü’nde yer alıyor. Bölgenin en eski ve kıymetli tarihi yapıları arasında olan kilise, Bağratlı Prensi Aşot Kouhi Dönemi’nde inşa edildi. Tibet Kilisesi duvarlarına işlenen Hz. İsa ve havarilerinin bulunduğu resimlerle, çeşitli süsleme ve kabartmalara sahiptir. Bu işlemeler bozulmadan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.
1.Macahel
Artvin’in Borçka ilçesinde yer alan Macahel, 1921 yılına kadar toplam 18 köyden oluşuyordu. 1921’de yapılan Türkiye-Rusya sınır anlaşması sonrasında köylerin 12 tanesi Gürcistan’a verildi. Ülkemizde kalan 6 köy, eşsiz Karadeniz doğasını yaşamak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında bulunuyor. Macahel Bölgesi, UNESCO tarafından ülkemizde biyosfer rezerv alanı ilan edilen ilk böle olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.
Haber Merkezi