Ambalajsız etler hasta ediyor  

Prof.Dr. Zafer Gönülalan, ambalajı üzerinde sağlık ve tanımlama işareti bulunmayan paketlenmemiş et ürünlerinin, doku ve organ bozukluklarına neden olabileceğini söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 16.10.2018 07:53
  • Güncelleme Tarihi : 16.10.2018 07:53
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ambalajsız etler hasta ediyor  

16 Ekim Dünya Gıda Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Zafer Gönülalan, açıkta satılan et ürünlerinin kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ambalajın et ürünleri için bir reçete görevi üstlendiğini belirten Gönülalan, “Ambalajlı ürünler hem dış etkenlerden ürünümüzü koruyor hem de üzerinde yazan bilgilerden gıda hakkında detaylı bilgilere ulaşabiliyoruz. Gıdanın içerdiği bileşenlerin neler olduğu, hangi koşullarda üretildiği, ürünün hangi koşullarda saklanması gerektiği ve ürünün hangi mevzuata uygun olarak üretildiğine dair bilgileri ambalaj üzerinde bulabiliyoruz” dedi.
‘TANIMLAMA’ İŞARETLERİ ÖNEMLİ
Et ürünlerinde önemli olan hususun veteriner kontrolü olduğunu belirten Gönülalan, veteriner kontrolünün yapılıp yapılmadığını gösteren işaretlerin; ambalajlı ürünler ‘tanımlama’, kasaptaki karkas etlerde de ‘sağlık’ işaretleri olarak tanımlandığını dile getirdi. Gönülalan, “Ürün ambalajı üzerinde tanımlama işareti varsa, hayvanın bir veteriner hekim kontrolünde kesildiği ve sağlık kontrollerinin yapıldığı anlaşılır. Kasaptan satılan ürünlerde de, eğer et onaylı bir mezbahadan alınmışsa, üzerinde mutlaka sağlık işareti olmalıdır. Yani kasabın bize kıyma yaptığı ya da parçalayarak verdiği karkasların üzerinde sağlık işaretini görmemiz gerekiyor. Aynı zamanda kasapların ellerinde etlerin nakledilmesine ilişkin faturalar da bulunacaktır. Bu faturalar da etlerin hangi onaylı mezbahadan alındığını gösterir. Bunlara da dikkat etmek gerekiyor” diye konuştu.  İHA
 

Haber Merkezi