Sayfa Yükleniyor...
Çevreci Eczacılar Kooperatifinin, Ege Bölgesinde eczacı odaları ve belediyelerin işbirliğinde miadı dolan veya kullanılmayan atık ilaçların doğaya karışmasını önlemek amacıyla başlattığı Atık İlaç Toplama Çalışması sürüyor
AHMET TOPRAK
Türkiyede Atık İlaç Hareketini ilk defa başlatan Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), Ege Bölgesinde Denizli, Aydın, Manisa ve İzmir illerinde, belediyeler ve eczacı odalarının işbirliğinde miadı dolan veya kullanılmayan atık ilaçların doğaya karışmasını önlemek amacıyla bir çalışma başlatmıştı. Denizli'nin Buldan İlçesi ve Aydın'ın Köşk İlçesinin ardından son olarak Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde Atık İlaç Toplama çalışması yapıldı. Saruhanlı İlçesinde atık ilaçların çöpe atılıp doğaya karışmasını önlemek amacıyla çevreye zarar vermeden lisanslı tesislerde bertaraf edilmesi için Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Manisa Eczacı Odası ve Saruhanlı Belediyesi işbirliğinde yaklaşık 500 kilogram atık ilaç toplandı.
Atık İlaçlar Çöp Değildir sloganı ile bir hafta içerisinde toplanan ilaçlar, toplumda duyarlılık oluşturmak ve vatandaşların dikkatine sunulmak üzere Belediye binası önünde gün boyu sergilendi. Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu Üyesi Seval Ünlüerler ve 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyeleri ilaçların başında bir basın açıklaması yaptı.
UYGUN KOŞULLARDA İMHA EDİLECEK
Başkan Yaralı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada önemli bir çalışmaya daha imza attıklarını, kampanyaya destek veren vatandaşlara ve eczacılara teşekkür ederek, Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Manisa Eczacı Odası ve Saruhanlı Belediyesi işbirliğinde güzel bir kampanya başlattık. Bir hafta içerisinde Saruhanlı bölgemizde son kullanım tarihi geçmiş ciddi anlamda ilaç toplandı. Bu ilaçlar önümüzdeki günlerde uygun koşullarda imha edilecek. Bu kadar fazla ilaç toplanması bir yandan üzücü, bir yandan da sevindirici oldu. Bu kadar ilacın kullanılmadan kalması büyük bir ekonomik kayıptır. Ancak bu kadar ilacın çöpe atılmayıp burada toplanması da gerçekten sevindirici bir durum. Ben bir hekim olduğum için bu kampanyayı devam ettirmek istiyoruz. Saruhanlılı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Kampanyamıza büyük destek verdiler. Kampanyayı düzenleyen Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Manisa Eczacı Odasına da ayrıca teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
YOĞUN KATILIM OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ
Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu Üyesi Seval Ünlüerler ise evlerde kullanılmayan atık ilaçların çöpe, lavaboya veya klozete atılmaması gerektiğini ifade etti. Çöpe atılan ilaçların doğaya karışıp insan sağlığı açısından risk oluşturabileceğini dile getiren Ünlüerler, Kampanyamız Ege Bölgesi'ndeki diğer illerde de yapıldı. Manisamızın Saruhanlı İlçesinde de yapılıyor. Çok güzel sonuçlar aldık. Yoğun katılım olduğunu görüyoruz. Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı halkımıza, bize verdiği imkan ve destekten dolayı Belediye Başkanımız Dr. Hüseyin Yaralı'ya teşekkür ederim diye belirtti.
Haber Merkezi