Çağımızın sorunu ‘iklim değişikliği’

ÇEKOOP Başkanı Şule İlkkurşunlu, küresel ısınma ile birlikte meydana gelen iklim değişikliğinin zararlarına değinerek, çağımızın en büyük sorunu olduğunu söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 25.11.2015 08:46
  • Güncelleme Tarihi : 25.11.2015 08:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Çağımızın sorunu ‘iklim değişikliği’

MEHMET ŞERİF TOPRAK 

Küresel ısınma neticesinde ortaya çıkan iklim değişikliğinin çağımızın en büyük sorunu olduğuna dikkat çeken ÇEKOOP Başkanı Şule İlkkurşunlu, “İş dünyası sürdürülebilir kalkınma söylemi ile yeni iş modelleri kurguluyor. Eğer tedbirler alınmazsa insan neslinin soyunun sürdürülebilirliğinin tartışılacağı noktaya gelebiliriz. Bilim insanları sera gazı aynı hızla salınmayı devam ederse, bu yüzyılda dünyanın ısısı yüzde 3-6 derece artacağını ve ekvatorun kuzeye kayacağını söylüyor. Bu durumda Ülkemiz de çöl iklimine girerken, bir yandan da afet ve seller oluşacak” dedi.

BU DÜNYA HEPİMİZİN KİMSE BANA NE DEMEMELİ

‘Sera Gazı Etkisi’ ve ‘İklim Değişikliği’ kavramlarının ülke politikaları ile sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen İlkkurşunlu, küresel ısınmaya karşı ev kadınından tüm çalışma alanlarına kadar herkesin yapacağı şeyler olduğunu belirtti. Ev kadının evindeki elektrik ve suyu boşa harcamayarak, bir öğrencinin ise kağıdı tasarruflu kullanarak küresel ısınmaya karşı mücadele edebileceğini vurgulayan İlkkurşunlu, “Eczacılar, eczacılık görevlerini yerine getirirken eczacılığın sürdürebilir kalkınma ilkelerini uyguluyor. Bir yandan hayatımızı kazanırken diğer yandan ise dünyayı kirletmeden, işyerimize düşen sera gazı salınımını en aza indirerek çalışıyoruz. ÇEKOOP bu konuyu çok önemsiyor. Müşterilerimize de aynı bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Bu dünya hepimizin. Kimse küresel ısınma için ‘bana ne’ dememeli” diye konuştu.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN…

ÇEKOOP’un küresel ısınma ve daha temiz bir çevre için yaptığı çalışmalarını anlatan İlkkurşunlu, “Kooperatif olarak 5 yıldır atık ilaçların doğaya ve çevreye karışmaması için çalışma yürütüyoruz. Aynı zamanda vatandaşları akıllı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendiriyoruz. Öte yandan eczanelerimizde çalışırken doğaya zarar vermemeye çalışıyoruz. LED lambaları tercih ediyoruz, suyu tasarruflu kullanıyoruz. Depolardan gelecek sevkiyat sayısını ve yazdırdığımız fatura sayısını azaltmak için tedbirler alıyoruz. Karbon ayak izimizi küçültmek için ise ormanlar oluşturuyoruz. ÇEKOOP’a ait Yeşil Eczane formatını hayata geçirdiğimizde sisteme dahil olan her eczanenin karbon ayak izini hesaplayacağız. Enerji kooperatifleri aracılığı ile eczaneler yenilebilir enerji ile kendi elektriklerini üretilebilmelidir. Bunun için hibe ve teşvik imkanlarını araştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi