Sayfa Yükleniyor...
Bayındır Devlet Hastanesinde görev yapan hastane çalışanı Hemşire Neslişah Paşalı yarım günü resmi tatil olan 28 Ekim tarihinde tam gün (8 Saat) nöbet izni kullanmasından dolayı, kendisine 4 Saatlik nöbet ücreti ödenmesi gerekirken 3 Saatlik nöbet ücreti ödendiğini ve konuyla ilgili kuruma yazılı başvuruda bulunduğunu ve tarafına cevap dahi verilmediğini iddia ederek, konuyu yargıya taşıdı
Bayındır Devlet Hastanesinde görev yapan hastane çalışanı Hemşire Neslişah Paşalı yarım günü resmi tatil olan 28 Ekim tarihinde tam gün (8 Saat) nöbet izni kullanmasından dolayı, kendisine 4 Saatlik nöbet ücreti ödenmesi gerekirken 3 Saatlik nöbet ücreti ödendiğini ve konuyla ilgili kuruma yazılı başvuruda bulunduğunu ve tarafına cevap dahi verilmediğini iddia ederek, konuyu yargıya taşıdı.
KONU YARGIYA TAŞINDI
Aynı zamanda Türk Sağlık Sen İlçe Temsilcisi olan Neslişah Paşalı açıklamasında; sendika temsilcisi olarak asli görevlerinin çalışan mesai arkadaşlarının haklarını korumak olduğunu, Hastane İdarecilerine konuyla ilgili başvuruda bulunduklarını 60 günlük sürede kendilerine cevap dahi verilmediğini öne sürdü. Aynı şekilde mağdur olan yaklaşık 10 çalışanın olduğunu, çalışan arkadaşların 1 Saatlik nöbet ücretinin ödenmemesinin mantığını anlayamadığını ifade etti.
DOĞRUYOLDAN SERT AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Son yıllarda sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde uygulamaya konulan Kamu Hastane Birlikleriyle hastanelerin önceliği maalesef para kazanmak oldu. Oysa sağlık hizmeti sunumunda para kazanma endişesinden ziyade öncelik; vatandaşa en iyi sağlık hizmeti vermek olmalıdır dedi.
Bayındır Devlet Hastanesi idarecilerine 1 Saatlik nöbet ücretinin neden ödenmediğini sorduklarını ifade eden Doğruyol, Hastane idarecilerine yarım günlük mesainin 3 saat değil, 4 Saat olduğunu izah etmeye çalıştık, ne hikmetse bir türlü izah edemedik. Konuyla ilgili çeşitli girişimlerde bulunduk ancak personelin mağduriyeti bir türlü giderilmedi. Sendika İlçe Temsilcimiz Neslişah Paşalının şahsında konuyu yargıya taşıdık. Memuriyet hayatımızda yarım günlük mesainin 4 saat değil de, 3 saat olduğunu da görmüş olduk. Önemli olan bir saatlik nöbet ücretinden ziyade, idarecilerin kanunlara uyup uymamasıdır açıklamasında bulundu.
Doğruyol: Kamu kurumları hiç kimsenin özel işletmeleri değildir. Herkes görev tanımı içerisinde kendi görevini yerine getirecektir şeklinde açıklamasnı sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)
Haber Merkezi