Sayfa Yükleniyor...
Diyetisyen Tuba Ödübek, anne ve babalara çocuklarını okula göndermeden mutlaka kahvaltı yaptırmaları tavsiyesinde bulunarak, "Kahvaltı yapmayan çocukların derslerdeki konsantrasyonlarının ve algılamalarının düşük, dikkat sürelerinin kısa olduğu, öğrenmede güçlük çektikleri saptanmıştır" dedi
Okul döneminde öğrencilerin okul başarısı yanında, büyüme ve gelişmeleri ile sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Ödübek, “Okul döneminin açılmasıyla çocuklarımız artık gününün büyük çoğunluğunu okulda geçiriyor. Kahvaltı günün en önemli öğünü olmasına rağmen çocuğun geç yatması, erken uyanamama, okula geç kalma korkusu, ailenin kahvaltı yapma alışkanlığının olmaması, anne-babanın zaman ayırmaması gibi sebeplerle ne yazık ki en çok atlanılan öğün oluyor. İlk adım olarak ne olursa olsun birlikte bir kahvaltı yapın. Çocuğunuz okula aç giderse simit/poğaça/açma vb. yağlı ve beyaz undan yapılan yanlış tercihlere yönelecek. Kahvaltı yapmayan çocukların derslerdeki konsantrasyonlarının ve algılamalarının düşük, dikkat sürelerinin kısa olduğu, öğrenmede güçlük çektikleri saptanmıştır. Çocuğunuzun hafızasını kuvvetlendirmek için kahvaltıda ona doğal havuç ve portakal suyu içirin” açıklamalarında bulundu. İHA
Haber Merkezi