Lösemili Çocuklar Haftası'nda '1 Çocuk 1 Dilek Muğla' topluluğundan farkındalık etkinlikleri

Lösemili Çocuklar Haftası (2-8 Kasım) dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi gönüllü öğrencilerinin oluşturduğu “1 Çocuk 1 Dilek Muğla” topluluğu, farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.


  • Oluşturulma Tarihi : 09.11.2024 04:30
  • Güncelleme Tarihi : 08.11.2024 09:26
  • Kaynak : Arun Acumsal
Lösemili Çocuklar Haftası'nda '1 Çocuk 1 Dilek Muğla' topluluğundan farkındalık etkinlikleri

Lösemi farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, çocuklar için oyun hamuru yapımı, maske tasarımı, resim çalışmaları ve yüz boyama gibi eğlenceli aktiviteler sunuldu. Ayrıca, ailelere lösemi hakkında bilgi veren broşürler dağıtıldı. Etkinlikte, katılımcılar çocukluk dönemi lösemisi ve erken tanının önemi hakkında bilinçlendirildi. Löseminin bulaşıcı olmadığı ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu da vurgulandı.

Uzmanlar, löseminin çocuklar arasında sıkça görülen kanser türlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, erken teşhisin kritik önemini vurguladı. Löseminin belirtileri arasında kansızlık, enfeksiyonlara yatkınlık, burun ve diş eti kanamaları, çürükler, iştah kaybı ve kilo düşüşü gibi semptomlar yer alırken, bu durumların fark edilmesi halinde hemen doktora başvurulmasının gerekliliği belirtildi.

Uzmanlar, lösemiyle mücadelede erken teşhisin tedavi sürecine olumlu katkı sağladığını ifade etti. Zamanla yarışılan bir hastalık olan löseminin, erken tanı sayesinde hastaya özgü tedavi seçeneklerinin daha etkili olduğu ve kemoterapiye bağlı yan etkilerin azaldığı açıklandı.

Hastane yönetimi, lösemi farkındalığı oluşturmak adına gönüllü olarak etkinlik düzenleyen “1 Çocuk 1 Dilek Muğla” topluluğuna teşekkür etti ve bu tür farkındalık çalışmalarının lösemi ile mücadelede toplumun bilinçlenmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Arun Acumsal

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal