- Sağlık
- 01.10.2025 14:46
Havalar soğuyor, grip ve soğuk algınlığı artıyor! Uzmanlar bağışıklığı güçlendirmek için hangi meyve ve sebzelerin sofralarda mutlaka olması gerektiğini açıkladı.
Uzmanlar, mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en etkili yolunun meyve ve sebze tüketiminden geçtiğini vurguluyor. Diyetisyenler özellikle C vitamini açısından zengin gıdalara yönelmenin önemine dikkat çekiyor.
Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığı riskine karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor. Diyetisyen Zeynep Ekin Acay, özellikle mevsimsel geçişlerde vücudun savunma mekanizmasının desteklenmesi için doğal gıdalarla beslenmenin önemini vurguluyor.
C vitamini bakımından zengin sebze ve meyvelerin bağışıklığı desteklediğini belirten Acay, yaz ve sonbahar mevsimlerinde çilek, elma, karpuz, kayısı ve erik gibi meyvelerin tüketilmesini öneriyor. Bu meyvelerin içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruduğunu dile getiren Acay, "Mevsimi geçmeden bu meyvelerden faydalanmak gerekiyor" dedi.
Kış aylarına girerken ise bağışıklığı destekleyecek sebze ve meyve tercihlerinin değiştiğine dikkat çeken Acay, “Havuç, brokoli, lahana, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerle birlikte portakal, mandalina, muz ve ayva gibi meyveler tüketilmeli” ifadelerini kullandı.
Kaynak : BÜLTEN