Sayfa Yükleniyor...
Memorial Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op.Dr. Parvana Seyidova, vejetaryen anne adaylarının nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi
HALİL MEMİŞ/İSTANBUL
Memorial Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op.Dr. Parvana Seyidova, vejetaryen anne adaylarına önerilerde bulundu. Op.Dr. Seyidova, “Hamilelik döneminde, anne ve bebeğin gereksinimleri artmaktadır. Anne adayı bu dönemde protein başta olmak üzere daha fazla enerji ve besin öğelerine ihtiyaç duyarken yeteri oranda beslenememek bebek sağlığı bakımından da önemli bir sağlık sorunudur. Annenin yeteri kadar beslenememesi kilo kaybına yol açarken, anemi, diş çürükleri, kemik yapısının bozulması gibi hastalıklar da ortaya çıkabilmektedir” dedi. Op.Dr. Seyidova, “Yumurta, süt ve süt ürünleri tüketen vejetaryen anne adayları bu dönemde beslenme düzenlerine bu besinlerden bir veya iki porsiyon daha ekleme yapmaları yeterli olabilmektedir” dedi. Bebeğin sinir sistemi için mercimek ve narenciye tüketilmesi gerektiğini söyleyen Op.Dr. Seyidova, “Folik asit, sinir ucu hasarlarını, beyin ve omurgalardaki ciddi anormallikleri önlemeye yardım eden bir vitaminidir. Hamileliğin 2. ve 3. ayından önce 400-800 mikrogram folik aside ihtiyaç duyulmaktadır. Sonraki aylarda günlük 600 mikrogram yeterli olmaktadır. Mercimek, narenciye, kuşkonmaz, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, domates suyu folik asit bakımından zengin besinlerdir” diye konuştu. Op.Dr. Seyidova, “Hamilelikte kan değişimleri yadsınamaz bir gerçektir. Bu yüzden demire olan ihtiyaç her zamankinden 2 kat daha fazla olmaktadır. Tavsiye edilen günlük miktar 30-60 miligramdır. Pekmez, yulaf, nohut, kabak, börülce, bezelye, soya fasulyesi, ıspanak demir içeriği zengin bitkisel gıdalardır” dedi.
Haber Merkezi