Sayfa Yükleniyor...
Double Tree by Hilton Alsancakın mutfak koordinatörü Şef Olcay Kaygusuz, yaz aylarında sofralarda daha çok zeytinyağlı yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi
EMİRCAN IŞILDAK
Double Tree by Hilton Alsancakın mutfak koordinatörü Şef Olcay Kaygusuz, Ramazan ayını yeni yeni geride bıraktığımız bu günlerde sofralarda daha fazla zeytinyağlı yemekleri tercih etmek gerektiğini dile getirdi. Zeytinyağlı yemeklerin hafif ve sağlıklı özelliklerinin altını çizen Kaygusuz, evde yapılabilecek tarifleri de paylaştı. Zeytinyağlı yemek pişirmenin inceliklerini anlatan Kaygusuz, yemeklerden sonra vazgeçilmez lezzetlerin başında gelen tatlı için de meyve opsiyonunu önerdi.
İKİ AYRI ZEYTİNYAĞI KULLANIN
Ege Bölgesinin vazgeçilmez tatları olan zeytinyağlı yemekler için pişirme yöntemlerini sıralayan Kaygusuz, Zeytinyağlılar özellikle Ege Bölgesi için vazgeçilmez lezzetlerdir. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde daha çok et ağırlıklı bir yemek kültürü varken bizim bölgemizde ise daha çok sebze ve yeşil yoğunlukludur. Tabi zeytinyağlı yemek yaparken de dikkat edilmesi gereken noktalar var. Bunların birisi aldığımız ürünlerin taze olması diğeri de güzelce ayıklanan veya temizlenen sebzelerin doğru yöntemlerle pişirilmesidir. Burada püf noktalarına da dikkat etmek gerekiyor. Örneğin yemeğin hazırlığını sızma zeytinyağı yerine riviera zeytinyağı ile yapmak lazım. Ayrıca zeytinyağını yüksek ateşte çokça kavurmamak önemli. Çünkü zeytinyağı yapı itibariyle uçucu bir yağdır. Riviera tipi inceltilmiş ve uçma özelliği olmadığı için zeytinyağı kavurma aşamasında daha makuldür. Sızma zeytinyağını ise sonradan ilave etmek gerekiyor. Onun dışında yemeğe salça girmemesi lazım. Bu yemeklerimizin lezzeti için de az miktarda şeker kullanmakta yarar var. Yemeğimizi hazırladıktan sonra da hemen değil bir gün dinlendirdikten sonra tüketmeliyiz diyerek önemli ipuçları verdi.
MEYVE TATLISIYLA RENKLENDİRİN
Yemek sonrası tatlı seçeneği için hafif meyve tatlısı önerisinde de bulunan Kaygusuz, Malum Ramazan ayından yeni çıktık. Midelerimiz de oruç tutmaya alışkın. O bakımdan ağır yemeklere yüklenmek yerine hafif ve sağlıklı zeytinyağlılar ile sofralara oturalım. Zeytinyağlı yemekler vücudumuz için daha sağlıklı. Tatlı olarak da mevsimimize uygun olarak meyvelerden tercih yapabiliriz. Çünkü şuruplu tatlılar her ne kadar damak tadına güzel gelse de kalori olarak da ağır yiyeceklerdir. Hafif olması bakımından süt tatlıları ya da meyve tatlıları iyi seçenek olacaktır. Mevsimine uygun olarak kayısı, şeftali gibi meyvelerden güzel bir seçenek yaratılabilir. İstediğiniz meyvenin çekirdeğini ayıklayın, üzerine şeker, tarçın, kakule ve yıldız anason ile güzel bir aroma verin. Malzemelerimizi yaklaşık olarak 15 dakika beklettikten sonra 180 derecelik fırında 20 ila 25 dakika arasında pişirin. Dondurmayla servis edilebilir dedi.
Haber Merkezi