Kurban Resmi

NEŞE'DEN HABER VAR


  • Oluşturulma Tarihi : 11.11.2016 09:21
  • Güncelleme Tarihi :
NEŞE'DEN HABER VAR yazının resmi

Şifa kaynağı: Üzüm şırası

Sağlıklı yaşamanın en önemli kurallarından birisi olan dengeli beslenmeye mutlaka dikkat etmemiz gerekmektedir. Yeterli ve dengeli beslenilmediği zaman birçok sağlık sorunuyla yüzleşmek zorunda kalabiliriz.

Meyve ve sebzelerin içinde bulunduğu beslenme biçimi vücudumuzun direncini arttıracak, bizi birçok rahatsızlığa karşı da koruyacaktır. Sizlere bugünkü yazımda insana oldukça büyük faydalar sağlayan üzüm şırasını anlatacağım.

Üzüm şırasının vücudumuza faydaları nelerdir?

Yüksek antioksidan düzeyleri nedeniyle özellikle üzüm şırası giderek önem kazanmakta ve tüketici tercihlerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Mayalanıp, fermente olmuş taze üzüm suyu olan şıra, olgunlaşmış üzümden farklı yöntemler kullanılarak oluşturulur. İçerdiği mineral ve vitaminlerle son derece yararlı olan şıra, direncimizi de arttırır.

ŞIRA NEDİR?

Üzümün sıkılmasıyla elde edilen içeceğe şıra denir. İçeriğinde azotlu maddeler, madeni tuzlar ve önemli miktarda üzüm şekeri vardır. Şıra, Türk mutfağında kısmen fermente edilmiş üzüm veya elma suyundan yapılan alkolsüz bir içecektir. Tadı, içerdiği yüksek orandaki früktozdan dolayı tatlıdır. Kırmızı toprak rengindedir. Bu şeker doğrudan kana karıştığı için hızlı enerji veren vitamin dolu bir içecektir. A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça zengin olan üzüm şırası, vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. Bu özelliğinin yanı sıra kanda oksijen taşıyan hemoglobin hücrelerinin oluşumunda gerekli olan demir ve potasyum zenginliğine sahip olan şıra, kalp sağlığını da korumaktadır.

Üzüm şırasının sahip olduğu antioksidan özelliği, aynı zamanda güzellik açısından da oldukça etkilidir. Cildin yaşlanmasını engellemektedir. Üzüm suyu, bu nedenle özellikle de kadınlar arasında oldukça fazla tüketilmektedir. Bu şifa kaynağının sahip olduğu bu özellik, doğal güzellik maddesi olarak da görülmektedir. Üzüm şırası vücutta yer alan toksit maddelerin atılmasında da oldukça etkilidir. Vücudun enfeksiyonlara karşı korunması da, zengin besin maddelerine sahip üzümün diğer bir özelliği arasında yer almaktadır. Özellikle gelişim dönemindeki çocuklar için oldukça önemli olan bağışıklık sisteminin güçlenmesi, üzüm suyunun faydaları arasında sayılmaktadır.

GÜNÜN HABERİ

Afrika kıtasındaki yarık okyanus oluşturabilir!

Etiyopya çöllerinde açılan büyük bir çatlağın, zamanla Afrika kıtasında yeni bir okyanus oluşumuna neden olabileceği iddia edildi.

Geophysical Research Letters adlı jeofizik araştırmaları dergisindeki yazıya göre, Rochester Üniversitesinden çevre bilimci Profesör Cindy Ebinger ve bir grup bilim insanınca yürütülen çalışmalarda, Etiyopya'nın kuzeyindeki Afar Çölü'nde 2005'te meydana gelen depremde ortaya çıkan çatlağın, okyanusun dibindeki yer hareketleriyle doğru orantılı olduğu belirlendi. Dergide, Ebinger ile beraberindeki ekibin, 2005 yılından itibaren toplanan sismik veriler ışığında, söz konusu çatlakta gelecekte bir okyanusun oluşabileceğini tespit ettikleri bilgisine yer verildi. Etiyopya’nın doğu kesiminin Afrika kıtasından kopacağı, açılacak boşluğu deniz suyunun dolduracağı öngörülüyor.

Bölgedeki bu ve farklı boyutlardaki benzer çatlaklar, 14 Eylül 2005'te gerçekleşen ve volkanik patlamaları da tetikleyen depremin ardından görülmeye başlanmıştı. Araştırmacılara göre, çatlağın uzunluğu yaklaşık 35 kilometre. Araştırmalarına devam eden yer bilimciler okyanusun oluşumunun milyarlarca yıl alabileceğini öne sürüyor. (TRT Haber)

Tarihte Bugün

1889- Washington, 42. eyalet olarak ABD’ye katıldı.

1918 - Almanya ile Müttefikler, I. Dünya Savaşı'nı bitiren anlaşmayı imzaladı.

1926 - ABD'de ülkeyi boydan boya kateden U.S. Route 66 karayolu açıldı.

1965 - Afrika'daki son İngiliz sömürgesi Rodezya bağımsızlığını ilan etti.

1975 - Angola Halk Cumhuriyeti kuruldu. Angola, Portekiz'in sömürgesiydi.

1987 - Van Gogh'un “İrisler” tablosu, New York'ta 51 milyon dolara satıldı.

Günün Vegan Tarifi

Mısır Salatası

Malzemeler

1 kutu konserve mısır,

1 adet közlenmiş kırmızı biber,

1 adet salatalık,

4-5 adet kornişon turşu,

1 tutam maydanoz,

1 tutam dereotu,

Zeytinyağı,

Limon,

Soya Sosu.

Konserve mısırları iyice yıkayıp, süzgece alalım. Kırmızı biber, soyulan salatalık ve kornişon turşuyu küp küp doğrayalım. Dereotu ve maydanozu bir süre suda beklettikten sonra iyice yıkayalım. İnce ince doğrayalım. Derin karıştırma kabının içinde mısır, küp küp doğradığımız kırmızı biber, salatalık, kornişon turşu, maydanoz ve dereotunu karıştırıp, yağ, limon ve soya sosunu ekleyip iyice harmanlayalım. Servis tabağına alalım. Dilerseniz üzerine acı sos da dökebilirsiniz. Afiyet olsun… (Oktay Usta)

Günün Atasözü

Irmak kenarına çeşme yapılmaz: Bir yerde ihtiyacı karşılayan bir şey varsa, onun yanına yine aynı ihtiyaca yönelik ve üstelik de daha küçük bir şeyi yapmak gereksizdir; ayrıca bu, boşuna bir çabadır; geri durmak gereklidir.

Günün Fotoğrafı

NEŞE'DEN HABER VAR
Neşe Yavuz
Yazarımız Kim ?

Neşe Yavuz