NEŞE'DEN HABER VAR


  • Oluşturulma Tarihi : 14.04.2017 10:40
  • Güncelleme Tarihi :
NEŞE'DEN HABER VAR yazının resmi

Hindistan cevizinin faydaları

Sağlık açısından inanılmaz faydaları olan Hindistan cevizi, asırlar boyunca alternatif tıpta kullanılmaktadır. Çok yaygın olarak tüketilen bu şifalı besin kaynağı, sağlık uzmanları tarafından da sık sık önerilmektedir. Hindistan cevizi, karbonhidrat açısından oldukça zengindir ve tam anlamıyla bir lif deposudur. Bol miktarda protein içeren bu faydalı bitki, tiamin, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum ile C, E ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bileşenleri içeren Hindistan cevizinin faydalarını duyunca, sık sık tüketmek isteyeceksiniz.

Peki nedir Hindistan cevizinin faydaları, nelere iyi gelmektedir?

Lif deposudur: Hindistan cevizinin diyet lifi oldukça yüksektir. Bu sayede glikoz salgılanması yavaşlamış olur ve enerjiye dönüşür. Öte yandan böylece stres de giderilmiş olur.

Diyabete faydalıdır: Hindistan Cevizi diyabetin kontrol atlında tutulmasını sağlar. Kanda şeker seviyesini düşüren ya da arttıran glisemik seviyesinin dengelenmesine yardım eder.

Sindirim sistemine iyi gelir: Hindistan cevizi kolay sindirilebilen bir meyvedir. Bu bağırsak sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. İçerdiği lifler yardımıyla daha sağlıklı emilim gerçekleşir. Öte yandan kusma ve bulantı sorunlarını da ciddi anlamda azaltır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir: Hindistan cevizi tüketimi bağışıklık sistemine oldukça faydalıdır. Antiviral, antibakteriyel, anti parazitik özellikleri olan bu şifalı meyve, boğaz enfeksiyonları, bronşit, tenya ve idrar yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olur.

Enerji sağlar: Hindistan cevizi yağı enerjinin artmasını sağlamaktadır. Açlık hissini de bastıran bu meyve, iştah azaltıcı bir etkide bulunur. Böylece zayıflamak isteyen kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilmektedir.

Besleyici bir meyvedir: Hindistan cevizinin içerdiği su faydalıdır. Hindistan cevizi suyu özellikle kan sağlığına iyi gelmektedir.

İdrar yolu enfeksiyonunu engeller: Hindistan cevizinin doğal diüretik özelliği idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Bu özelliği ayrıca idrar akışının hızlanmasını sağlayarak enfeksiyonun ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Ağız hijyenini sağlar: Hindistan cevizi suyu da, ağız bakterileri öldürmek, kötü nefes sorunlarını azaltmak ve genel diş sağlığını geliştirmek için birçok sağlığa zararlı unsurları ortadan kaldırır.

Kemik sağlığını korur: Düzenli olarak Hindistan Cevizi tüketimi, sağlıklı kemikler ve dişlerin gelişimini destekler. Kalsiyum ve manganezi bol miktarda içerdiği için kemik gelişimine yardımcı olur.

Saç ve cilt sağlığına faydalıdır: Hindistan cevizi saç ve cilt sağlığı açısından da çok faydalıdır. Bu yüzden çok yaygın olarak kozmetik ürünlerinde ve saç bakım malzemelerinde kullanılmaktadır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ FAYDALARI

-Hindistan cevizi yapı insanların vücutlarındaki yağ birikintilerinin azaltılmasına yardımcı olur

Organik Hindistan cevizi yağı, insan vücudunda yağ birikimini azaltır.

-Hindistan cevizi yağının anti bakteriyel özelliği vardır ve ağız hijyeni için faydalıdır. Yenilebilirdir ve bilindiği kadar her hangi bir yan etkisi yoktur.

-Hindistan cevizi yapı mide ve bağırsak kurtlarının dökülmesine yardımcı olur. Bunun yanında vücutta parazit büyümesi ve üremesine karşı etkilidir.

-Vücudun metabolik hızını arttırır ve sindirim sistemi sağlığı için inanılmaz faydalıdır.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU FAYDALARI

-Hindistan cevizi suyunun nemlendirici özelliği vardır.

-Hindistan cevizi suyu yaşlanmaya neden olan unsurların ortadan kalkmasını sağlar.

-Hindistan cevizi suyu potasyum ve magnezyum açısından zengindir bu yüzden düşük kan basıncı sorununu ortadan kaldırması yanında düzenli olarak tüketimi kalp sağlığı açısından da önemlidir.

-Böbrek taşı oluşumunu engeller.

-Doğal bir enerji içeceğidir.

-Kas kramplarına karşı etkilidir.

ZARARI VAR MIDIR?

-Hindistan cevizi yüksek yağ içeriğine sahip olduğundan, çok kullanıldığında kilo veya kolesterol düzeylerini arttırdığı yönünde yan etkiler gerçekleşebilir.

-Hindistan cevizi suyunun kan basıncı seviyesini düşürdüğü belirtilmektedir. Zaten kan basıncı seviyesi düşük olan kişiler doktorlarına bu konuyla ilgi mutlaka danışmalıdırlar.

Günün Haberi

Sanal bebekler geri döndü!

Çoğumuzun çok iyi hatırladığı sanal bebekler, Japon oyuncak firması Bandai tarafından tekrar piyasaya sürüldü. Bir zamanlar ülkemizde hemen her çocuğun sahip olduğu sanal bebekler, ilk kez 1996 yılında Japonya’da piyasaya sürülmüş ve dünya genelinde 76 milyon adet satmıştı.

6 farklı dijital hayvanın olduğu Tamagotchi’leri tekrar piyasaya süren Bandai, eski versiyon üzerinde bir oynama yapmadı. Yalnızca boyutu eskisine göre daha küçük olan sana bebekleri bilmeyenlere anlatalım: Yumurtaya benzer dijital hayvan doğduğu andan itibaren büyütmeye başlayan sanal bebek sahipleri, hayvana belirli aralıklarla yemek yedirmek, sevmek ve temizliğiyle ilgilenmek zorundalar. Eğer bakımını ihmal ederseniz, sanal bebeğiniz ölüyor. Japonya’da piyasaya sürülen sanal bebeklerin fiyatı ise 14 dolar.

Günün Vegan Tarifi

Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması

Malzemeler:

20 adet kurutulmuş patlıcan

1 su bardağı pirinç

2 adet büyük boy soğan

4 diş sarımsak

4 yemek kaşığı tane sumak

1 yemek kaşığı sumak ekşisi

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı sumak

1/2 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanları 1 gece önceden sıcak suya koyabilir veya pişireceğiniz gün haşlayabilirsiniz. Eğer haşlamayı tercih ederseniz, iyice pişmemelerine sadece yumuşamalarına özen gösterin. Sumak tohumlarını da 1 gece önceden 1 su bardağı suyun içerisinde ıslayın. Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Zeytinyağın yarısını kızdırın, soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları ve salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. İyice yıkamış olduğunuz pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Baharatlarını ve şekerini ekleyin. 1 bardak sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Pirinçler suyunu çekince önceden yumuşattığınız kuru patlıcanların içini 2/3 ü oranında doldurun. Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin, üzerine süzdüğünüz sumak suyunu dökün. Kalan zeytinyağını da ekleyin ve pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 40 dakika kadar daha pişsin. Ocaktan almadan 15 dakika önce sumak/nar ekşisini ekleyin. (yemek.com)

NEŞE'DEN HABER VAR
Neşe Yavuz
Yazarımız Kim ?

Neşe Yavuz