Lifli gıdaların faydaları
Vücudumuz için sayısız yarar barındıran lifli gıdaları belirli bir düzene göre devamlı olarak tüketmemiz bizler için birçok fayda sağlamaktadır.
Lif kavramı, gıdaların bağırsak enzimleri yoluyla sindirilmediği kısmı için kullanılmaktadır. Lifli gıdalar, birçok farklı rahatsızlığın tedavisinde ya da rahatsızlıkların semptomlarının hafifletilmesi için kullanılmaktadır. Kişilerin günlük olarak vücuda alması gereken lif miktarı her bin kalori için 14 gram olarak kabul edilmektedir. Bu miktarı günlük olarak aldığımız zaman, özellikle sindirim sistemi rahatsızlıklarının önüne geçmiş oluruz. Bugünkü yazımda sizlere hangi gıdaların lif açısından zengin olduğunu ve bu gıdaların vücudumuza ne gibi yararlar sağladığını anlatacağım.