Sayfa Yükleniyor...
Kendinizi güçlendirin
Soğuk havaların iyice etkisini göstermesiyle beraber, vücudumuz da korunmadığı takdirde bu duruma tepki vermeye başlar. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi çeşitli rahatsızlıklardan kendimizi koruyarak kurtulabiliriz. Bunun için de öncelikli olarak beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. C vitamini içeren gıdalar, bağışıklık sistemini olumlu anlamda etkileyen en önemli besin kaynaklarından kabul ediliyor. Bunun yanı sıra A ve D vitaminleri, magnezyum ve çinko da vücudumuzun direncini ciddi anlamda arttırmaya yarıyor. Peki kışın rahatsızlıklardan korunmak ve kurtulmak için hangi gıdaları tüketmemiz gerekiyor?
Sarımsak: Vücut direncini arttıran en önemli gıdalardan birisi olarak kabul edilen sarımsak, tabiri caizse her derde devadır. Sarımsak doğal antibiyotiklerden birisidir. Sarımsak mikrop öldürücü özelliği sayesinde vücudu çeşitli rahatsızlıklarda korur. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı giderir. Ateşi düşürür, bağırsaklardaki zararlı bakterileri yok eder. Sarımsak mineral, vitamin ve aminoasitler açısından da oldukça zengindir. İçeriğinde fosfor, potasyum, çinko, selenyum, kükürt, demir, manganez, kalsiyum, sodyum, B, A ve C vitaminleri bulunmaktadır.
Ispanak: C vitamini açısından zengin olan ıspanak, vücut direncini arttırmasıyla bilinir. Ispanak demir yönünden de oldukça zengin bir gıdadır. Ispanak içerdiği tüm mineral ve vitaminlerle birlikte kas ve sini sistemine oldukça fayda sağlar.
Brokoli: Brokolinin antioksidan içeriği, vücudumuzda bulunan ve sayıları arttığında pek çok hastalığın gelişimini hızlandıran serbest radikalleri nötralize ederek koruma sağlar. Fiber, C vitamini ve kalsiyum bakımından zengin olan brokoli toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandıran sebzeler arasında yer alır. C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalsiyum ve K vitamini ile kemik sağlığını korur.
Tarçın: Tarçın yağı geleneksel olarak doğal bir mikrop önleyici/temizleyici olarak kullanılmaktadır. Bu özelliği laboratuvar testleriyle de kanıtlanmıştır. Bakteri ve mantar hastalıklarının yayılmasını önler. Aynı zamanda gıda sektöründe, gıdalarda bakteri üretimini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır. Tarçın korkunç bir mide ağrısını bile geçirebilecek kadar etkili bir besin kaynağıdır. Bunun yanında kış aylarında soğuk algınlıkları ve salgınlar ile oluşan nezle gibi hastalıklara karşı etkilidir ve tüketilmeye başlanmasıyla birlikte etkisini gösterir.
Kırmızı biber: Kırmızı biber antioksidan açısından oldukça zengindir ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır. Kırmızı biber içerisinde bulunan A vitamini gözlere ve bağışıklık sistemine iyi gelir. Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur.
Kivi: Kivi meyvesi içerisinde bol miktarda C, E, ve A vitamini barındırır. C vitamini suda çözünebilen antioksidan bir maddedir ve vücudumuzu koruduğu kanıtlanmıştır. Astımı önler. Özellikle çocuklarda hapşırma ve öksürmesi azaltır. Bol miktarda antioksidan ve vitamin barındırır. Kivi, A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok zengin mineral ve elementler açısından oldukça zengindir. Doğal antibiyotik, yani antioksidan özelliği yanında C vitamini deposu olması bağışıklık sistemini kuvvetlendirici en önemli etkendir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek her hastalığa karşı bünyeyi korur. Bünyenin savunma sisteminin daha güçlü ve hassas hale gelmesini sağlar.
Keçiboynuzu: Keçiboynuzu farklı şekillerde ve genelde kış aylarında tüketilmektedir. Bunun sebebi özellikle kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi geldiğine dair oluşan düşüncedir. Keçiboynuzu aynı zamanda gribal enfeksiyonlara ve üşütmeden kaynaklanan hastalıklara karşı da etkili bir besin kaynağıdır. Özellikle önemli bir antioksidan olması çok geniş bir yelpazede metabolizmaya hastalıklarla mücadelede yardımcı olur.
Adaçayı: İçerdiği zengin besin kaynaklarıyla genel anlamda metabolizmaya katkıda bulunur. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığından kaynaklanan hastalıklara ve salgın hastalıklara karşı etkilidir.
Günün Haberi
Amazon kasiyersiz süpermarket açtı!
Amazon, kasa ve kasiyeri olmayan dünyanın ilk süpermarketini açtı. Amazon Go'nun sunduğu en büyük faydası uzun sıralarının olmayışı. İşlem basit. Mağazaya gitmeden önce, Amazon Go uygulamasını indirmeniz ve uygulama üzerinden Amazon hesabınıza giriş yapmanız. Ardından eşyaları toplayıp sepetinize koyuyorsunuz. İşiniz bittiğinde, mağazadan çıkıyorsunuz ve Amazon hesabınıza ücret otomatik olarak yansıtılıyor.
Kameralar sizi izliyor raftan aldığınız eşyaları tanımlıyor. Öğeleri Amazon alışveriş sepetinize eklemek için telefonunuza bağlanan sistemler bulunuyor. Bu sistem Amazon'un bulut servislerini, makine öğrenimini ve muhtemelen yüz tanıma özelliğini de kullanarak işleyecek. (Teknoloji Oku)
Günün Vegan Tarifi
Bulgur Çorbası
Malzeme
2 kahve fincanı bulgur
8 bardak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
1 soğan
2 sivribiber
Toz kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
2 dal maydanoz
Yapılışı
Soğan ve sivribiberi temizleyip kıyın. Sıvıyağını bir tencerede ısıtıp üzerine soğanı kavurun. Biberleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurun. Tencereye unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salça ve suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp bulguru ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Tuz ve biberle tatlandırın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Sıcak servis yapın. (lezzet.com.tr)