Ege’de ‘Sağlık Yaşam ve Beslenme Öğrenci Kongresi’

Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Öğrenci Kongresi” yoğun katılım ve güncel bilimsel içeriklerle gerçekleştirildi. Kongrede anne sütünden obeziteye kadar pek çok başlık ele alındı.


  • Oluşturulma Tarihi : 15.05.2025 16:51
  • Güncelleme Tarihi : 15.05.2025 16:51
  • Kaynak : BÜLTEN
Ege’de ‘Sağlık Yaşam ve Beslenme Öğrenci Kongresi’ haberinin görseli

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin girişimiyle düzenlenen “1. Uluslararası Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Öğrenci Kongresi”, EÜ Kültür Sanat Evi’nde gerçekleşti. İki gün süren kongreye akademisyenler, uzmanlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Anne sütünden yapay zekâya, çocukluk çağı obezitesinden sürdürülebilir beslenmeye kadar pek çok güncel başlık öğrenci sunumlarıyla ele alındı. Açılışta konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Ekşioğlu, “Bu kongre yalnızca bilimsel değil, aynı zamanda öğrencilerin mesleki vizyonlarını ortaya koydukları anlamlı bir buluşma” dedi. Kongre, genç diyetisyen adaylarının akademik gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

BESLENMEDEN YAPAY ZEKÂYA, OBEZİTEDEN MENSTRÜEL DÖNGÜYE

Açılışta konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Ekşioğlu şu ifadeleri kullandı;
 “Bugün burada, I. Uluslararası Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Öğrenci Kongresi vesilesiyle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu kongre, yalnızca bir bilimsel etkinlik değil; aynı zamanda siz gençlerin ve geleceğin diyetisyenlerinin bilgi, vizyon ve özgüvenle hazırladığı çok kıymetli bir buluşmadır. İki gün sürecek programda; anne sütünden preeklampsiye, sürdürülebilir beslenmeden yapay zekâya, obeziteden menstrüel döngüye, kafeinden sızdıran bağırsak sendromuna kadar geniş bir yelpazede, güncel ve çarpıcı konulara ışık tutulacak. Bu içerikler, bizlere hem beslenme bilimindeki gelişmeleri yakından izleme hem de interdisipliner bakış açısı kazanma fırsatı sunacak. Bu kongre, yalnızca sunumlarınızla değil, aynı zamanda merakınızla, sorgulayıcı bakışınızla ve öğrenmeye olan tutkunuzla anlam kazanacak. Bugün burada atacağınız her adım, mesleki yolculuğunuz açısından önemli olacak. Bu kongre sadece mesleki öğrenmenizin değil, akademik gelişiminizin de bir yansımasıdır. Kongremizi büyük bir özveriyle hazırlayan düzenleme kurulu üyelerine, katkı sunan tüm akademisyenlerimize ve siz değerli katılımcılara teşekkür ederim. Kongremizin ilham verici, bilgi dolu ve bol etkileşimli geçmesini diliyor, hepinize başarılar diliyorum” 

ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reci Meseri, “Bu kongreyi öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunmak, bilimsel paylaşım ve tartışma kültürünü desteklemek amacıyla hayata geçirdik. Bugün burada bir araya gelerek sağlıklı yaşam ve beslenme alanına dair güncel ve çok yönlü bakış açılarını hep birlikte değerlendireceğiz. Kongrede emeği geçen fakülte ve bölüm çalışanlarına teşekkür ederim” diye konuştu.

BEBEKLER İÇİN EN İDEAL BESİN ANNE SÜTÜ

“Mucizevi Besin Anne Sütü” başlıklı ilk sunumu Doç. Dr. Reci Meseri ve Arş. Gör. Dr. Rana Nagihan Akder eşliğinde Elif Şen gerçekleştirdi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Elif Şen, “Anne sütü, yenidoğan bebeğin optimum büyüme ve gelişme için gerekli olan, enerji ve besin öğelerini içeren, yararlığı yüksek, ilk altı ay tek başına yeterli olan bebek için en ideal besindir” diye konuştu.

“Büyüyen Problem: Çocukluk Çağında Obezite” başlıklı sunumu gerçekleştiren Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Zeynep Yıldız, “Çocukluk çağından obezite önce ergenlikte daha sonra ise yetişkinlikte çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. Bu durumun yaşanmaması için ebeveynlerin ve çocukların bilinçlendirilip eğitilmesi çok önemlidir” dedi.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri Fatma Bahar Özdemir ve Sıla Yürekli ise   “Küresel Beslenme Sorunları: Malnütrisyon” başlıklı sunumu yaptı.

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN