Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 50. yılını kutladı

Türkiye’nin ilk gıda mühendisliği bölümü olan Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 50. kuruluş yıl dönümünü coşkulu bir törenle kutladı. Bölüm, bilimsel mirasını ve başarılarını vurgulayarak geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı.

  • Oluşturulma Tarihi :
  • Güncelleme Tarihi :
  • Kaynak : BÜLTEN
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 50. yılını kutladı haberinin görseli

Ege Üniversitesi (EÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü, 50. yılını kutlamak için unutulmaz bir tören düzenledi. 1975 yılında Türkiye'nin ilk gıda mühendisliği bölümü olarak eğitime başlayan Ege Üniversitesi, 50 yıl boyunca hem akademik başarılarıyla hem de sektördeki güçlü işbirlikleriyle öne çıktı. Kutlama etkinliği, EÜ Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda başlayıp, Gıda Mühendisliği Bölümü bahçesinde devam etti. Etkinliğe EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Koca, akademisyenler, mezunlar ve sektör temsilcileri katıldı. Prof. Dr. Şengün, konuşmasında, gıda mühendisliğinin günümüz dünyasında stratejik bir güç olduğunu vurgularken, Gıda Mühendisliği Bölümü’nün uluslararası başarılarına ve mezunlarının globaldeki etkisine dikkat çekti.

sengun

“Bugünün dünyasında gıda, stratejik bir güçtür”

Kutlamanın açılışında konuşan Prof. Dr. İlkin Şengün, “Bugün, Gıda Mühendisliği Bölümümüzün 50. kuruluş yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel gün, yalnızca bir bölümün değil, aynı zamanda Ege Üniversitesinin köklü akademik mirasının, üretkenliğinin ve bilimsel vizyonunun bir yansımasıdır. Benim için bu kürsüde bulunmak, sadece bir Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak değil, aynı zamanda bu bölümün bir mezunu olarak son derece anlamlı. Bölümümüz, uzman akademik kadrosu, güçlü lisansüstü eğitim yapısı, geniş laboratuvar altyapısı, pilot tesis imkânları, proje üretme kültürü ve sanayici ile olan güçlü işbirlikleri sayesinde, eğitim ve araştırmada örnek gösterilen bir konumda yer almaktadır” dedi.

Prof. Dr. Şengün, “Şunu belirtmek isterim ki, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, dünya sıralamalarında kendine önemli bir yer bulmuştur. Üniversitemizde yetkinlik alanımızın gıda olduğu belirlenmiştir, bunu her zaman gururla taşıyor, dile getiriyoruz. Bugünün dünyasında gıda, stratejik bir güçtür. Bu gücü doğru yönetmek, bilim ve etik anlayışını bir arada taşıyan uzman mühendisler yetiştirmekle mümkündür. En büyük gücümüz ise mezunlarımızdır. Bugün dünyanın dört bir yanında, akademide, sanayide, kamu kuruluşlarında ve araştırma merkezlerinde çalışan mezunlarımız, bilgi ve birikimleriyle üniversitemizi ve bölümümüzü başarıyla temsil etmekteler. Onların başarısı, bölümümüzün saygınlığını ve kalitesini en üst düzeyde temsil etmektedir. Ege Üniversitesi olarak bizler, bu başarıyı daha ileriye taşımayı, Araştırma Üniversitesi vizyonumuz doğrultusunda, gıda biliminin geleceğine yön vermeyi ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunmayı sürdüreceğiz. Sözlerime son verirken, bu önemli yolculukta emeği geçen kurucu hocalarımıza, değerli akademik ve idari kadromuza, mezunlarımıza, öğrencilerimize ve bölümümüzü her zaman destekleyen paydaşlarımıza içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

nurcan koca

“Gıda mühendisliği değişen dünyaya uyarlanmalı”

Eğitim kalitesini artırmayı ve sektörle iş birliğini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Nurcan Koca “Ülkemizin ilk Gıda Mühendisliği bölümü olarak 50. yılımızı kutlamaktan onur duyuyorum. Bölümümüz, 1970'lerin başında Prof. Dr. Mustafa Uzay Öner, Prof. Dr. Erdal Saygın ve Prof. Dr. Mahir Çopuroğlu’nun öncülüğünde Ege Üniversitesinde kurulmuş ve 1975'te eğitim vermeye başlamıştır. Hocalarımızın, özellikle de Prof. Dr. Erdal Saygın’ın büyük çabalarıyla Gıda Mühendisliği, sektörde mühendislik, teknoloji ve gıda güvenliğini birleştiren bütünsel bir disiplin olarak kimliğini kazanmıştır. Günümüzde mesleğimizi değişen dünyaya uyarlamak amacıyla döngüsel ekonomi ve veri bilimi gibi küresel yaklaşımları eğitimimize entegre ediyoruz. Öğrenci kontenjanlarının optimize edilmesi; bu vizyonu hayata geçirmek için bir fırsat sunmaktadır. Bu sayede sektörle iş birliğimizi güçlendirerek öğrencilerimize yönelik mentorluk programları, derslerde gerçek sanayi problemlerinin çözümü, sistematik yeni ürün geliştirme dersleri ve uzun dönem staj imkânları gibi projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Etkinlik Gıda Mühendisliği Bölümü bahçesinde gerçekleştirilen müzik dinletisiyle son buldu.

Kaynak : BÜLTEN

Okumaya Devam Et

Aşağı kaydırmaya devam edebilir veya ilgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz.