400 yıllık geçmişe sahip Kastamonu simidi nasıl yapılır? Kastamonu simidi malzemeleri ve tarifi…

Kastamonu simidi, Türkiye'nin eşsiz yöresel lezzetlerinden biridir. Peki, Kastamonu simidi nasıl yapılır? İşte Kastamonu simidi malzemeleri ve daha fazlası…


  • Oluşturulma Tarihi : 23.02.2024 16:23
  • Güncelleme Tarihi : 23.02.2024 13:23
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
400 yıllık geçmişe sahip Kastamonu simidi nasıl yapılır? Kastamonu simidi malzemeleri ve tarifi…

Kastamonu, zengin gastronomisiyle dikkat çeken bir şehir olup, 812 farklı yemeğiyle Türkiye'nin en çeşitli mutfağına sahiptir. Kastamonu'nun değerli yöresel ürünleri, coğrafi işaret belgesi alarak kalitesini kanıtlamış durumdadır. Yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olan Kastamonu simidi hem görsel estetiği hem de lezzetiyle öne çıkmaktadır. Kastamonu simidi nasıl yapılır? İşte bu güzel lezzetin tarifi haberimizde…

Kastamonu simidi

Kastamonu simidi malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı + yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı elma pekmezi

KASTAMONU SİMİDİ NASIL YAPILIR?

  • Un, su, tuz ve mayayı bir kabın içine alarak yoğurma işlemine başlayın. Hamuru yoğururken, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar dikkatlice işlemi sürdürün.
  • Yoğurduğunuz hamuru streç filmle örtün ve 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tezgâha alıp, bir kez daha yoğurun. Hamuru eşit parçalara ayırın ve her birine simit formu verin.
  • Simitlerin üzerine su ve elma pekmezi karışımını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan simitleri soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ