Ağızda dağılan kıtır kıtır tırtıl kurabiye: Tırtır kurabiye nasıl yapılır?
Kıtır kıtır lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan tırtıl kurabiye, evde kolayca hazırlanabilen nefis bir atıştırmalıktır. Bu keyifli tarif, kurabiye tutkunlarını kendine hayran bırakacak. Tırtıl kurabiye nasıl yapılır? İşte tırtıl kurabiye tarifi…
Ağızda dağılan ve kıtır kıtır lezzetiyle öne çıkan tırtıl kurabiye, evde kolayca hazırlanabilen bir tatlı tarifi olarak sofralara renk katıyor. Bu nefis kurabiyenin yapımı oldukça basit ve malzemeleri ise evde bulunan sıradan malzemelerden oluşuyor. Tırtıl kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte tırtıl kurabiye tarifi…
Tırtıl Kurabiye Malzemeleri
- Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış – 125 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3,5-4 su bardağı un
TIRTIL KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
- İlk adım olarak, tırtıl kurabiyesinin hamurunu hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu ve bir miktar un alarak yoğurma işlemine başlayalım.
- Hamur toparlanana kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama sahip hamur elde etmeliyiz.
- Şimdi, tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerimizi şekillendirelim. Hazırladığımız hamurdan bir parça alarak kalıba yerleştirelim. Baş parmağımızla hamura hafifçe bastıralım ve tepsiye tırtıl formunda hamuru sıkalım. Malzeme bitene kadar şekil verme işlemine devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede, yaklaşık 20 dakika boyunca pembeleşene kadar pişirelim.
- Kurabiyeleri servis edelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, isteğe bağlı olarak uç kısımlarını eritilmiş çikolataya batırarak süsleyebilirsiniz. Şimdi, lezzetli tırtıl kurabiyelerinizle afiyet olsun!
HABER MERKEZİ