Gelinim Mutfakta Laz kızı böreği tarifi: Laz kızı böreği nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programında yeni haftasının ilk gününde seyircilerle buluşan yemek, Laz Kızı Böreği oldu. Lezzetiyle izleyenleri büyüleyen Laz Kızı Böreği'nin yapımı, programda paylaşıldı. Kanal D ekranlarından izlenen Gelinim Mutfakta'da Laz Kızı Böreği tarifi, 15 Ocak Pazartesi günü detaylarıyla sunuldu. Laz kızı böreği nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta'da paylaşılan Laz Kızı Böreği tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 15.01.2024 13:56
  • Güncelleme Tarihi : 15.01.2024 10:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Laz kızı böreği tarifi: Laz kızı böreği nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen programlarından Gelinim Mutfakta, yeni hafta heyecanına başladı. Her gün saat 13.00'te izleyicilerle buluşan Gelinim Mutfakta yarışı, merakla beklenen yeni bölümüyle başladı. Damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği tarifi, 15 Ocak Pazartesi günü yepyeni bir haftanın ilk yemeği olarak karşımıza çıktı. Laz Kızı Böreği'nin püf noktaları ve detaylı yapım aşamaları programda paylaşıldı. Türk mutfağının zengin tatlılarından biri olan Laz Kızı Böreği, özellikle Karadeniz bölgesinde öne çıkan bir lezzet. Kat kat yufka ve muhallebi dolgusuyla hazırlanan Laz Kızı Böreği tarifi, izleyicilere aktarıldı. Laz kızı böreği nasıl yapılır?  İşte 15 Ocak'ta Gelinim Mutfakta'da paylaşılan Laz Kızı Böreği tarifi...

GELİNİM MUTFAKTA LAZ KIZI BÖREĞİ MALZEMELERİ

MUHALLEBİ İÇİN:

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker

HAMUR İÇİN:

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

ARALARI İÇİN:

  • Eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN:

  • Pudra şekeri

LAZ KIZI BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  • Süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ardından muhallebiyi ocaktan alıp soğuması için bir kenara bırakın.
  • Hamur için unu bir kaba eleyin ve ortasını açarak içine yumurta, su, tuz ve sirkeyi ekleyin. Hamuru yoğurarak elastik bir kıvam alana kadar işleyin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı merdane ile açabileceğiniz kadar ince bir şekilde açın.
  • Açtığınız yufkaları nemli bir bezin altında bekletin. Her yufka tabakasını eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayın. Yağlanmış 5 yufkayı üst üste koyun. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın. Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde yağlayarak muhallebinin üzerine yerleştirin.
  • Böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Laz kızı böreğini fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Son olarak üzerine bolca pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ