Evde kolay ve lezzetli krep tarifi: Krep nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, pratik atıştırmalıkların öncüsü krep, evde kolayca hazırlanabilir lezzetli bir seçenek sunuyor. Hem kıvamıyla hem de içine eklenebilecek pek çok malzeme ile tam anlamıyla özgür bir tarif olan krep, kahvaltılara, öğle yemeklerine ve hatta tatlı krizlerine çözüm oluyor. Krep nasıl yapılır? İşte krep tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 11.01.2024 17:19
  • Güncelleme Tarihi : 11.01.2024 14:19
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Evde kolay ve lezzetli krep tarifi: Krep nasıl yapılır?

Sabahları güne enerjik bir başlangıç yapmak, öğle yemeklerine pratik bir çözüm bulmak veya tatlı bir atıştırmalıkla gününüzü şımartmak istiyorsanız, işte size adım adım evde krep yapmanın keyfi! Hem malzemeleri bulması kolay, hem de yapımı son derece basit olan bu tarifle, kahvaltı sofralarınıza lezzetli bir dokunuş katmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Peki, muazzam krep nasıl yapılır? İşte leziz krep tarifini sizler için derledik…

KREP İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

Krep malzemeleri:

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)

1 çay kaşığı tuz

pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

KREP NASIL YAPILIR?

Krep yapmak için un, süt ve suyu bir karıştırma kabına alın ve topak kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtaları ekleyin ve biraz daha çırpın, kek hamurundan daha akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağı veya sıvı yağ koyun, fırça ile yayın.

Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, tavayı sallayarak hamuru yayın.

Her iki tarafını da çevirerek orta ateşte hafifçe kızarana kadar pişirin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Krep tarifiniz hazır, afiyet olsun!

KREP HAMURUNA KABARTMA TOZU KONUR MU?

İçine kabartma tozu koyduğunuzda krepler biraz daha pofuduk bir şekilde pişiyor. Eğer kabartma tozu koyarsanız lezzete lezzet katmış olursunuz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ