Gelinim Mutfakta Karakuş tatlısı tarifi: Karakuş tatlısı nasıl yapılır?

11 Ocak Perşembe günü başlayan Gelinim Mutfakta programının 1299. bölümünde, lezzetin adı Karakuş tatlısı oldu. Peki, Karakuş tatlısı nasıl yapılır? 11 Ocak 2024 Perşembe günkü Gelinim Mutfakta programında sunulan Karakuş tatlısı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 11.01.2024 11:44
  • Güncelleme Tarihi : 11.01.2024 08:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Karakuş tatlısı tarifi: Karakuş tatlısı nasıl yapılır?

Kanal D'nin ekrana gelen Gelinim Mutfakta programının heyecan dolu 1299. bölümünde, güzellikleriyle ünlü Adana yöresine özgü nefis bir tatlı olan karakuş tatlısı tarifi yapıldı. Karakuş tatlısı tarifi, hem yöresel tatları sevenleri hem de yeni lezzetlere meraklı olanları ekran başına çekti. Peki Karakuş tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar…

KARAKUŞ TATLISI İÇİNDE NE VAR?

Karakuş Tatlısı Malzemeleri

1 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

Bir fiske kabartma tozu

4 su bardağı un (Unun çeşidine göre miktar değişebilir)

1 tatlı kaşığı sirke

1 silme çay kaşığı tuz

1 çay bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3. 5 su bardağı su

Yarım küçük limon

KARAKUŞ TATLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti hazırlayın; bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyun ve kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynatın. Ardından, elde ettiğiniz şerbeti soğumaya bırakın.

Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 6 eşit parçaya ayırın ve bu parçaları 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş bezeleri nişasta serpilmiş bir zemin üzerinde açın; hamurun açılması oldukça kolay olacaktır.

Açılan yufkayı oklava yardımıyla 4-5 parmak genişliğinde katlayın, bu katlar adeta bir akordion gibi olacaktır. Alternatif olarak, kâğıttan yelpaze yapar gibi öne ve arkaya doğru katlama yapabilirsiniz.

Yarısına kadar katlayın ve bu aşamada yaklaşık 3 cm aralıklarla cevizleri yerleştirin. Kalan yufkayı da aynı şekilde cevizlerin üzerine katlayın. Cevizler arasında kalan boşlukları iki parmak arasında sıkın.

Sıkılan yerleri bıçakla kesin. Hazırlanan tatlıları kızgın yağa atın ve ocağın altını kısarak her iki tarafını da nar gibi kızartın.

Kızaran tatlıları hazırladığınız soğuyan şerbete atın. Her iki tarafını da şerbete bulayın ve fazla bekletmeden çıkarın.

KARAKUŞ TATLISI HANGİ YÖREYE AİT?           

Şerbetli olan Karakuş tatlısı Adana yöresine aittir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ