Gripsavar tatlı! Gelinim Mutfakta Grip Düşmanı Tatlı Nasıl Yapılır?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da "Grip düşmanı tatlı" isimli tatlı yapıldı. Programı yakından takip edenler bu tatlı tarifi arama motorlarında hemen araştırmaya başladı. Gelinim Mutfakta Grip düşmanı tatlı tarifi nasıl? Grip düşmanı tatlı malzemeleri ve daha fazlası haberimizde…


  • Oluşturulma Tarihi : 10.01.2024 10:12
  • Güncelleme Tarihi : 10.01.2024 07:12
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gripsavar tatlı! Gelinim Mutfakta Grip Düşmanı Tatlı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta programında gelinler tarafından yapılan Grip düşmanı tatlı tarifi oldukça merak konusu oldu. En güzel tatlıyı yapan gelinler sunucu Nursel Ergin'den yüksek puanları aldı. Kayınvalideler de lezzetlerden kendi gelinlerini bulmaya çalıştı. Gün sonunda en yüksek puanı Gülenay Aydoğan aldı. Peki, Gelinim Mutfakta grip düşmanı tatlı tarifi nasıl yapılır? Grip düşmanı tatlı malzemeleri nelerdir? İşte Gripsavar tatlı hakkında merak edilenler haberimizde…

Grip düşmanı tatlı malzemeleri

2 paket yulaflı bisküvi

Kreması için:

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı

Yarım portakal kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 kutu krema

Portakal sosu için:

Yarım su bardağı portakal suyu

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

GELİNİM MUTFAKTA GRİP DÜŞMANI TATLI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak, kremayı hazırlamak için bir tencerede un, mısır nişastası, toz şeker, yumurta sarısı, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını karıştırın.
  • Yavaşça sütü ekleyerek sürekli karıştırın ve karışım koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  • Pişen karışımı ocaktan alın, içine vanilya ekleyin ve soğuması için bir kenara bırakın.
  • Karışım iyice soğuduktan sonra içine hazırladığınız kremayı ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın.
  • Yulaflı bisküvileri iri parçalar halinde kırın ve karışıma ekleyin. İyice karıştırarak bisküvileri kaplamasını sağlayın.
  • Hazırladığınız karışımı dikdörtgen bir borcam veya uygun bir tatlı kalıbına yayın.
  • Portakal sosu için portakal suyu, su, toz şeker ve mısır nişastasını içeren bir tencereyi karıştırarak pişirin. Sos koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.
  • Sosu tatlı karışımın üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenen tatlıyı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ