Gelinim Mutfakta Trabzonlu Siron tarifi!

10 Ocak Çarşamba günü başlayan Gelinim Mutfakta programının 1298. bölümünde, lezzetin temsilcisi Trabzonlu Siron oldu. Kanal D'de canlı olarak yayınlanan Gelinim Mutfakta'da Trabzonlu Siron tarifinin tüm detayları paylaşıldı. Peki, Trabzonlu Siron nasıl yapılır? Ocak 2024 Çarşamba günkü Gelinim Mutfakta programında sunulan Trabzonlu Siron tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 10.01.2024 13:52
  • Güncelleme Tarihi : 10.01.2024 10:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Trabzonlu Siron tarifi! haberinin görseli

10 Ocak 2024 Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta programında sunulan Trabzonlu Siron tarifi, izleyicilerin merakını cezbetmeye devam ediyor. Haftanın üçüncü günü, yayınlanan Gelinim Mutfakta programının takipçileri büyük bir ilgiyle bu lezzetin peşine düştü. 10 Ocak Çarşamba Gelinim Mutfakta'nın 1298. bölümünde ön plana çıkan Trabzonlu Siron tarifini sizler için derledik. Trabzonlu Siron nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da sunulan Trabzonlu Siron tarifi...

GELİNİM MUTFAKTA TRABZONLU SİRON TARİFİ 10 OCAK 2024

MALZEMELER:

5-6 adet ev yapımı yufka ekmek

Yarım kg süzme yoğurt

1 bardak su

4-5 diş sarımsak

200 gr tereyağı

Tuz

SİRON NASIL YAPILIR?

  1. Gelinim Mutfakta'da sunulan Trabzonlu Siron tarifi için yufka ekmeklerini su serpip yumuşatın.
  2. Yufkaları bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın ve daha sonra geniş bir tepsiye düzgünce dizin.
  3. Süzme yoğurdu bir bardak su ile sulandırın ve çırpma teliyle iyice çırpın.
  4. Ezilmiş sarımsakları karışıma ekleyin. Ardından ocakta yavaşça karıştırarak ısıtın.
  5. Isıtılmış yoğurdu hazırladığınız yufkaların her tarafına dökün. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek servis edin. Tarifi deneyen herkese afiyet olsun!

SİRON NERENİN YEMEĞİ?

Siron veya Silor, Gümüşhane öncülüğünde Erzurum, Bingöl, Artvin, Ardanuç, Bayburt, Şavşat, Şebinkarahisar, Maçka, Alucra ve Yusufeli gibi bölgelerde yaygın olarak bilinen, kurutulmuş hamurun sıcak su ile açılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Bingöl yöresinde bu yemeğe Sorina Pel adı verilmektedir. Siron, özellikle Gümüşhane iliyle özdeşleşmiş olup Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek 2018 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ