- Lezzet
- 13.04.2025 12:53
10 Ocak Çarşamba günü başlayan Gelinim Mutfakta programının 1298. bölümünde, lezzetin temsilcisi Trabzonlu Siron oldu. Kanal D'de canlı olarak yayınlanan Gelinim Mutfakta'da Trabzonlu Siron tarifinin tüm detayları paylaşıldı. Peki, Trabzonlu Siron nasıl yapılır? Ocak 2024 Çarşamba günkü Gelinim Mutfakta programında sunulan Trabzonlu Siron tarifi...
10 Ocak 2024 Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta programında sunulan Trabzonlu Siron tarifi, izleyicilerin merakını cezbetmeye devam ediyor. Haftanın üçüncü günü, yayınlanan Gelinim Mutfakta programının takipçileri büyük bir ilgiyle bu lezzetin peşine düştü. 10 Ocak Çarşamba Gelinim Mutfakta'nın 1298. bölümünde ön plana çıkan Trabzonlu Siron tarifini sizler için derledik. Trabzonlu Siron nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da sunulan Trabzonlu Siron tarifi...
MALZEMELER:
5-6 adet ev yapımı yufka ekmek
Yarım kg süzme yoğurt
1 bardak su
4-5 diş sarımsak
200 gr tereyağı
Tuz
Siron veya Silor, Gümüşhane öncülüğünde Erzurum, Bingöl, Artvin, Ardanuç, Bayburt, Şavşat, Şebinkarahisar, Maçka, Alucra ve Yusufeli gibi bölgelerde yaygın olarak bilinen, kurutulmuş hamurun sıcak su ile açılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Bingöl yöresinde bu yemeğe Sorina Pel adı verilmektedir. Siron, özellikle Gümüşhane iliyle özdeşleşmiş olup Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek 2018 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır.