Gelinim Mutfakta sebzeli çıtır börek tarifi! Sebzeli Çıtır börek nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programının ilgiyle takip edilen tariflerinden biri olan sebzeli çıtır börek tarifi, izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, sebzeli çıtır börek nasıl yapılır! İşte Gelinim Mutfakta'nın önerdiği sebzeli çıtır börek tarifi detaylarıyla...


  • Oluşturulma Tarihi : 12.01.2024 15:52
  • Güncelleme Tarihi : 12.01.2024 12:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta sebzeli çıtır börek tarifi! Sebzeli Çıtır börek nasıl yapılır? haberinin görseli

Gelinim Mutfakta programının canlı yayınında izleyicilerle buluşan lezzet, bu kez sebzeli çıtır börek olarak karşımıza çıktı. 1300. bölüm heyecanı ve haftanın final coşkusuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta'da, günün lezzeti Sebzeli Çıtır Börek oldu. Nursel Ergin'in sunumuyla 12 Ocak Cuma günü yayınlanan yarışmada, gelinler Sebzeli Çıtır Börek yaparak çeyrek altın ve 10 bilezik kazanma savaşı verdiler. Sebzeli Çıtır Börek tarifinin püf noktaları izleyiciler tarafından merakla bekleniyor. Sebzeli çıtır börek nasıl yapılır?  İşte Gelinim Mutfakta Sebzeli Çıtır Börek tarifi detayları haberimizde…

12 OCAK 2024 GELİNİM MUTFAKTA SEBZELİ ÇITIR BÖREK TARİFİ

Sebzeli çıtır börek malzemeleri

  • 5 adet yufka

SIVI HARÇ İÇİN:

  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu

İç harcı için;

  • 4 dal pırasa
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2 kırmızı biber
  • 200 gr tavuk göğsü
  • Dereotu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu

SEBZELİ ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

  1. Tavuğu jülyen doğrayarak soteleyin. Havuç ve kabakları rendeleyin. Pırasayı ve biberi küçük küçük doğrayarak bir kenara alın. Sebzeleri zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin. Son olarak dereotu, tuz ve soya sosunu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
  2. Yumurta sarısını üzerine ayırın. Un, nişasta, sirke, sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın. Yufkanın her yerine eşit miktarda unlu nişastalı karışımdan serpin. Karışımı iyice yayın. Yufkayı bohça şeklinde katlayarak 4 eşit parçaya bölün.
  3. Kesilen parçaların ortasına sebzeli harcı koyun. Bohça şeklini vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ