Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi malzemeleri nelerdir?

Kadayıf seven fakat hafif bir lezzet isteyenlerin tercihi muhallebili kadayıf tatlısı; yapımı oldukça kolay ve şekeri oranı az olan muhallebili kadayıf tatlısının tarifini sizler için derledik.. Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...


  • Oluşturulma Tarihi : 13.01.2024 15:20
  • Güncelleme Tarihi : 13.01.2024 12:20
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi malzemeleri nelerdir?

Sofraların vazgeçilmez lezzeti günün her saatinde tüketilebilen akşam sofralarını süsleyen tatlılar çoğu insan tarafından tüketilmektedir. Kadayıf seven ancak şerbetli tatlı yemekten kaçınan biriyseniz; bu tatlı tarifi tam da size göre. Tereyağı ile çıtır çıtır kavrulan kadayıflar, sütlü muhallebi ile buluştuktan sonra dilim dilim kesilerek servis edilir. Akşam yemeği sonrasında yiyebileceğiniz kadar hafif olan bu tatlı sofralara renk katıyor. Dilerseniz şerbet te kullanabilirsiniz. Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…


Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?


Muhallebili kadayıf tatlısı yapmak için:

Malzemeler:
- İnce tel kadayıf
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı tereyağı
- Şerbet için: su, şeker, limon suyu (isteğe bağlı kullanılabilir)

Yapılışı:
1. İnce tel kadayıfı tereyağı ile kavurun, altın rengini alana kadar pişirin.
2. Kadayıfı tepsiye yayın ve üzerine hafifçe bastırarak düzeltin.
3. Muhallebi için; süt, nişasta, şeker, vanilin karışımını sürekli karıştırarak pişirin.
4. Koyu kıvam alan muhallebiyi kadayıfın üzerine yayın.
5. Kadayıfın üzerine tereyağını eritip gezdirin.
6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kadayıfın üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
7. Şerbet için; su, şeker ve limon suyunu kaynatıp 10 dakika kadar kaynatın.
8. Sıcak şerbeti fırından çıkan sıcak kadayıfa dökün.
9. Şerbeti çekmesi için bir süre dinlendirin.
10. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!


Kadayıflı muhallebi malzemeleri nelerdir?


Kadayıflı muhallebi malzemeleri:
1. İnce tel kadayıf
2. Süt
3. Nişasta
4. Şeker
5. Vanilin (isteğe bağlı)
6. Tereyağı
7. Şerbet için (isteğe bağlı)
   - Su
   - Şeker
   - Limon suyu
Bu malzemelerle kadayıflı muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. İyi bir lezzet elde etmek için malzemelerin ölçülerine dikkat etmeyi unutmayın.


Kadayıflı muhallebiye hangi nişasta konur?


Kadayıflı muhallebide genellikle mısır nişastası kullanılır. Mısır nişastası, muhallebinin kıvamını sağlamak için tercih edilen bir nişastadır. Lezzet ve dokusu açısından önemli bir rol oynar. Ancak, farklı kişisel tercihlere bağlı olarak buğday nişastası da kullanılabilir. Tarife göre belirtilen nişasta tipini kullanarak kadayıflı muhallebinizi hazırlayabilirsiniz.
 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ