Sayfa Yükleniyor...
Yüksek besin değeri, vitamin dolu içeriği ve kolay yapımıyla dikkat çeken avokado salatası nasıl yapılır? İşte avokado salatası tarifi...
Avokado salatası lezzet arayanların favorisi olmaya aday. Hem sağlıklı hem de kalori yakıcı özellikleriyle öne çıkan bu nefis salata, sofralarınıza ferahlık katacak. Haberimizin devamında sizler için avokado salatası tarifi yerini aldı. Hep beraber kolları sıvayalım.
Sağlığınıza özen gösterirken lezzetten ödün vermemenin keyfini yaşayabileceğiniz avokado salatasının içine ne konur? İşte öğle veya akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz avokadı salatası malzemelerini sizler için listeledik. İşte malzemeler:
- 1 adet avokado
- 6 yaprak taze fesleğen
- 5 adet çeri domates
- 50 gr marul, roka, kuzukulağı veya tercih ettiğiniz yeşillik
- 1 adet küçük boy salatalık
- Yarım limonun suyu
- 50 gr yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- Bir tutam tuz
1. Olgun avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. Kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve geniş bir salata kabına alın.
2. Yıkayıp doğradığınız fesleğen yapraklarını, çeri domatesleri (isteğe bağlı olarak dilimleyebilirsiniz), marul, roka veya kuzukulağını ekleyin.
3. Küçük doğranmış salatalığı salataya ekleyin.
4. Yaban mersinini ve keten tohumunu ilave edin.
5. Taze sıkılmış limon suyu ile salatanızı tatlandırın.
6. Tuzunu ekleyerek, tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
7. Servis tabağına alın ve dilerseniz üzerine ekstra biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Bu hafif ve sağlıklı avokado salatasını öğle veya akşam yemeklerinizde tercih edebilir, besleyici bir öğün elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ