Sayfa Yükleniyor...
Mantı tarifleri arasında öne çıkan çıtır mantı yapımı büyük ilgi görüyor. Geleneksel haşlama mantının dışında çıtır mantı tarifi arayanlar için, evde kolayca hazırlanabilen bu lezzetli tarifi denemek kaçınılmaz bir fırsat. Ev yapımı çıtır mantı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte bu haber tam size göre. Leziz çıtır mantı tarifi ve malzemeleri…
Çıtır mantı, kaşık kaşık tüketilen, lezzetiyle damakları büyüleyen bir tarife dönüşüyor. Çıtır mantı tarifi, son zamanlarda popülerliğiyle öne çıkıyor. Bol sos ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilen çıtır mantının eşsiz lezzeti, sizi etkisi altına alacak. Çıtır mantı nasıl yapılır? İşte pratik çıtır mantı tarifi
ÇITIR MANTI MALZEMELERİ
İç Harç Malzemeleri
Sos Malzemeleri
Hamur malzemelerini tek bir kapta birleştirin ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 4-5 dakika dinlendirin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı ince açarak küçük kareler halinde kesin.
İç harç için kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırın. Kesilmiş hamur karelerinin içine iç harcı koyup mantı şeklinde kapatın.
Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, mantıları orta ateşte her iki tarafını da iyice kızartana kadar pişirin. Sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırarak yoğurt sosunu hazırlayın.
Domates sos için salça, tereyağı ve zeytinyağını karıştırarak sos elde edin.
Mantıları bir tabağa alın, üzerine yoğurt sosu ve en üste de domates sosunu ekleyerek servis edin.
HABER MERKEZİ