Sayfa Yükleniyor...
Kokusuyla iştah açan, tadıyla eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatan kağıt kebabı nasıl yapılır? İşte detaylar…
Türk mutfağının son derece lezzetli tariflerinden biri olan kağıt kebabı, deneyen hemen herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Çeşitli sebzeler ve baharatlarla hazırlanan bu özel lezzet, pişirilirken kullanılan kağıdın içinde muhafaza ettiği aromaları yemeğe yansıtarak damakları şenlendiriyor. Geleneksel bir yöntem olan kağıt kebabı deneyenlere hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Kağıt kebabı nasıl yapılır? Bu eşsiz lezzeti kolayca hazırlayacağınız tarifi, haberimizin devamında sizin için derledik.
Görüntüsüyle ayrı, tadıyla ayrı büyüleyen kağıt kebabı nasıl yapılır, birlikte göz atalım.
Kağıt kebabı malzemeleri:
500 gram dana ya da kuzu kuşbaşı et
2 adet büyük boy soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 su bardağı bezelye
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Limon dilimleri (servis için)
Tavada pişirme için yağ veya tereyağı
Kağıt kebabı tarifi:
Etleri iri doğrayın ve bir kaba alın.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Domatesler, havuçları, patatesleri ve biberleri de doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin veya ezin.
Maydanoz ve taze naneyi ince ince kıyın.
Derin bir kapta etleri, doğranmış soğanları, patatesleri, biberleri, havuçları, domatesleri, sarımsakları, bezelyeleri, maydanozu, taze naneyi, zeytinyağını ve baharatları bir araya getirin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Alüminyum folyo veya yağlı kağıt gibi pişirme kağıtlarından büyükçe parçalar kesin.
Hazırladığınız etli karışımdan bir miktar alıp, pişirme kağıdının ortasına yerleştirin.
Etli karışımın üzerine birkaç dilim limon ekleyin.
Pişirme kağıdını dikkatlice ve kenarlarını iyice kıvırarak kapatın, bir paket şekli verin.
Tavada veya fırında, kağıtların altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Pişirme kağıdını dikkatlice açın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
Kağıt kebabının yanında sıklıkla bulgur ya da pirinç pilavı ve bol yeşillikli salata tüketilir. İsteğe göre cacık da yapılabilir.
Kağıt kebabı, Hatay yöresine ait bir kebap çeşididir.
HABER MERKEZİ