Sayfa Yükleniyor...
Deniz Tarağı nedir? Deniz Tarağı nasıl temizlenir? Birbirinden farklı Deniz Tarağı tarifleri...
Kabuklu deniz canlılarından biri olan deniz tarağı, TV8 ekranlarında yer alan Masterchef All Star Türkiye programında Şef Murat Bozok'un sunumunun ardından merak edilen tarifler arasında yer aldı ve vatandaş deniz tarağının ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki yarışmalara konu olan Deniz Tarağı nedir ve Deniz Tarağı nasıl temizlenir? İşte Deniz Tarağı tariflerini sizler için derledik. Gelin birlikte bakalım.
Deniz tarağı, kabuklu bir deniz canlısıdır. Dünyanın en uzun yaşayan canlılarından biri olarak bilinen Deniz Tarağı, Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer almaktadır. Kuzey Atlantik ülkeleri , Yeni Zelanda, Singapur, Endonezya ve Kanada'da yaygın olarak görülür. Avlanma özelliğine sahip olan tür aynı zamanda Türkiye'de de vardır. 150 yıl yaşayan canlının avlanma yasağı yoktur. Ocak ve Mart ayı av için uygun bir zaman dilimidir. Ocak ve Mart ayı dışında yumurtlama dönemi olduğu için av yasağı getirilmiştir. Protein miktarı yüksek ve yağ ile şeker oranı düşüktür.
Deniz tarağını temizlemeden önce bol su ile yıkamalı ve kabuklarında bulunan küçük yosunları sert bir fırça yardımıyla temizlemelisiniz. Temizlik işlemini özel istiridye bıçağı ile yapmak mümkün. Bunun için özel istiridye bıçağ ile deniz tarağının beyaz bölümünü ince dokunuşlar yaparak ayırmanız gerekmektedir. Daha sonra ise bol su ile yıkanmalı.
Şık misafir sofralarının vazgeçilmezi Deniz tarağı çiğ veya az pişirlerek yenmeli. Pişirmeden önce haşlanmalı. Daha sonra tereyağını ısıttığımız tavaya temizlenilen deniz tarağı kabuklarını iki taralı olacak şekilde hafif kızartın. Kızarttıktan sonra servis tabağına alıp bir tava yardımı ile soğan ve isetğe göre sarımsakları, maydonozu ve son olarak tereyağını da ekleyip soteleyin. Elde edilen karışımı deniz taraklarının üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haber Merkezi