Sayfa Yükleniyor...
Sofraların en sevilen lezzetlerinden biri olan bulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Bulgur pilavı tarifi. Bulgur pilavı tarifi ne kadar sürede pişer? İşte detaylar…
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan bulgur pilavı, hemen her evde sofralarda kendine yer bulmayı başaran bir lezzettir. Pek çok yemeğin yanında servis edilen bulgur pilavı, sade ve sebzeli olarak hazırlanabiliyor. Bulgur pilavı tarifi yapımının kolay oluşu nedeniyle sıklıkla kullanılıyor. Bulgur pilavının püf noktalarının neler olduğu da bu yemeği hazırlayacak kişiler tarafından araştırılıyor. Sade bulgur pilavı tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve 1 su bardağı bulgur kaç bardak su ve bunun gibi sorulan diğer soruları, haberimizin devamında sizin için yanıtladık.
Bulgur pilavı yapmak için buğurun önceden yıkanması ya da suda bekletilmesi gerekmemektedir.
Malzemeleri koyulan ve üzerine su eklenen bulgur pilavının pişme süresi ortalama 15-20 dakikadır.
Sade bulgur pilavı tarifi
Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sade bulgur pilavı tarifi yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler:
Bulgur (1 buçuk su bardağı)
Tavuk suyu (3 su bardağı – Bir kısmını sadece su olarak da koyabilirsiniz)
Tereyağı (50 gram)
Tuz (1 buçuk tatlı kaşığı)
Yapılışı:
Pilavı yapacağımız tencereyi ocağa alıyoruz.
Tereyağını içerisine koyarak, eriyinceye kadar bekletiyoruz.
İçerisine bulguru da ekleyerek, 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
Kavrulan bulgura tavuk suyu ve tuz da ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Bulgur pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Su az gelirse, biraz daha göz kararı ekleyebilirsiniz.
Pilav piştikten sonra ocağın aldı kapatılır. Üzerine peçete koyarak 20 dakika dinlendirilir.
Afiyet olsun!
Sebzeli bulgur pilavı tarifi
Bulgur pilavını sebzeli sevenler için sebzeli bulgur pilavı tarifi yaparken gereken malzemeler şunlardır:
Sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
Soğan (1 adet)
Yeşil biber (1 adet)
Kırmızı biber (1 adet)
Patlıcan (1 adet)
Domates (2 adet)
Salça (1 yemek kaşığı)
Bulgur (2 su bardağı)
Tuz (1 buçuk tatlı kaşığı)
Sıcak su (4 su bardağı)
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlar soyulur ve küçük küçük doğranır. Ardından tuzlu suyun içerisinde 15-20 dakika kadar acısı çıkması için bekletilir.
Sıvı yağ uygun bir tencere içerisine alınır.
Yemeklik doğranan soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Biberler de soğanların içerisine alınarak birlikte kavrulmaya devam edilir.
Suyu süzülen patlıcanlar da tencereye alınarak, 3-4 dakika daha kavurma işlemi sürdürülür.
Kabukları soyulan ve küçük küçük doğranan domatesler de üzerine alınarak, karıştırılır.
Son olarak salça da pilava eklenir ve karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılarak, sebzeler pişinceye kadar bekletilir.
Tuz ve sıcak su tenceredeki malzemelerin üzerine dökülür.
Kaynayana kadar tencerenin kapağı kapalı tutulur. Kaynadıktan sonra altı kısılır.
Su azaldığında malzemeler pişmemiş ise biraz daha su koyabilir.
Pişen pilavın altı kapatılır. Üzerine peçete örtülür ve 15 dakika kadar dinlendirilir.
Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ