Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star Hamsi Buğulama nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Hamsi Buğulama tarifi merak konusu oldu. İşte Hamsi Buğulama tarifi...
MasterChef Türkiye All Star Hamsi Buğulama nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Hamsi Buğulama tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için Hamsi Buğulama tarifini araştırdık. İşte merak edilen Hamsi Buğulama tarifi...
Kaç kişilik: 6
Pişirme süresi: 15 dakika
2 soğan
2 domates
2 limon
4-5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
2 çay bardağı su
Öncelikle hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayalım ve bol suda 2-3 defa yıkayıp süzgece alalım. Bu sırada domates, soğan ve limonları dilimleyelim.
Daha sonra hamsileri bir kapta sıvı yağ, tuz ve karabiber ile buluşturup karıştıralım. Karıştırdığımız hamsiyi düz bir tencereye dizelim sonra sırasıyla üzerine dilimlediğimiz domates limon ve soğanları yerleştirelim. Yaprak yaprak ayırdığımız maydonozları da üzerine serğiştirelim. Son olarak 2 çay vardağı suyu ekleyelim ve kapağı kapalı olacak şekilde 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ