Yiyenin tekrar yemek isteyeceği bir lezzet: Pofuduk açma tarifi

Yumuşaklığı ile kalbinizi fethedecek olan birbirinden leziz açma tariflerini sizler için hazırladık…


  • Oluşturulma Tarihi : 06.12.2023 14:41
  • Güncelleme Tarihi : 06.12.2023 11:41
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yiyenin tekrar yemek isteyeceği bir lezzet: Pofuduk açma tarifi

Sımsıcak bir Pazar kahvaltısının başrolü o. Evet evet sıcacık ve yumuşacık açmalardan bahsediyorum. Bu içeriğimizde sizlere hem sofralarınıza zenginlik katacak hem de yapıp iş yerinize götürebileceğiniz açma tariflerinden bahsedeceğiz. Pofuduk açma tarifi, pastane usulü açma tarifi olmak üzere pek çok çeşidi bulunan lezzetleri açmaları bu tariflerle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

PASTANE USULÜ AÇMA TARİFİ

Pastane Usulü Açma Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)

1 paket kuru veya yaş maya

2 yemek kaşığı şeker

1-2 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un (6-7 bardak kadar)

Araları için yumuşamış tereyağı veya margarin Süt, su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır. Üzerine tuz ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.

En son un ilavesiyle birlikte hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. Üzeri kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanıp kabaran hamurdan avuç içi kadar bezeler alınıp yuvarlanır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. (Ben tam 19 beze elde ettim)

Bu bezelerin üzerine 1 çay kaşığı dolusu yumuşamış tereyağı veya margarin konulur (resim örneğindeki gibi) Birinci yağlanmış bezeden başlanarak hamur elle iyice açtırılıp ikiye katlanır. Ve resimdeki gibi aşağıdan yukarıya doğru sarılıp rulo haline getirilir.

Bütün bezelere aynı işlem uygulandıktan sonra ilk yapılan rulo alınıp iki ucundan ters taraflara bükülerek uzatılır ve bir düğüm atılır. Hamurların hepsine şekil verildikten sonra 15 dk tepside mayalandırılır.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kadar üzerleri kızarıncaya dek pişirilir. Fırından çıkarılan açmaların üzerine 3-5 dk kadar temiz bez örtülür ve sıcak sıcak servis edilir.

açma tarifleri

POFUDUK AÇMA TARİFİ

Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt (kesinlikle ılık olmalı soğuk ya da sıcak değil)

Aldığı kadar un (ele yapışan bir hamur elde edeceğiz)

1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya

5 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

4 çay kaşığı tuz

YUMUŞAK AÇMA NASIL YAPILIR?

Yumuşak açma nasıl yapılır? Sorusunun cevabı haberimizin bu kısmında gizli. Öncelikle derin bir kapta, maya, toz şeker ve ılık sütü ilave edip maya eritilir. Un hariç diğer tüm malzemeler ilave edilip iyice karıştırılır. Unu kontrollü bir şekilde azar azar katılıp yoğrulur, yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı. Hamuru streçleyip 1, 5-2 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır elimizle oval olacak şekilde açılır. Açtığımız her bezeyi üzerine tereyağ sürüp rulo şeklinde katlayıp ters yöne bükerek iki ucu birleştirilir.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve tekrar 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-190 derece kızarana kadar pişirilir. Susam veya çörek otu serpilir.

YAŞ MAYA İLE AÇMA YAPILIR MI?

Evet. Bu yöntem ile kahvaltıya nefis ve yumuşacık açmalar hazırlayabilirsiniz.

YAŞ MAYA İLE AÇMA TARİFİ

Ilık süt ve suyu bir kaba alalım. Yaş mayayı, tuzu ve şekeri iyice çırpalım, üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim. Beklettiğimiz karışıma sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip karıştıralım, sarısını üzeri için ayıralım. Ardından ununu yavaş yavaş ve eleyerek ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve üzerini streçleyip, 1 saat dinlendirip mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat sonunda hamurun havasını alıp elimizde birazcık yoğuruyoruz. Ardından şekil verip yumurta sarısını sürüp yarım saat kadar tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 dakika pişiriyoruz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ