Ferahlık sofralarınıza geliyor! Sıcak günlerde hararetinizi alacak soğuk çorba tarifi…
Yaz aylarında sıkça tercih edilmeyen çorbaları unutun, çünkü şimdi serinletici bir lezzet geliyor! Sofralarınıza ferahlık katacak bu özel soğuk çorba tarifiyle damaklarınızı şenlendireceksiniz. Daha önce hiç tatmadıklarınız arasında yer alacak olan bu çorba tarifi, favoriniz olmaya aday! Peki, bu serinletici lezzet soğuk çorba nasıl yapılır?
Çorba, yemeğe güzel bir başlangıç yapmanın vazgeçilmezi, özellikle de mideyi rahatlatıcı etkisiyle bilinir. Kışın olduğu kadar yazın da tercih edilen çorbalar, serinletici bir lezzetle sunulabilir. İşte sıcak yaz günlerinde serinlemenin ve lezzetin tadını çıkarmanızı sağlayacak bir yaz çorbası tarifi! Yoğurt, taze yeşillikler, zeytinyağı, haşlanmış bulgur ve buz gibi soğuk suyun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarifi keşfedin. Peki, soğuk çorba nasıl yapılır? İşte soğuk çorba tarifi…

Soğuk Çorba Malzemeleri
- 3 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı soğuk su (600 ml)
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Çeyrek demet dereotu
- Buz küpleri
- 4 su bardağı sıcak su (800 ml-buğdayı haşlamak için)
Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, soğuk ayran çorbası için uygun bir kaseye aldığımız buğdayları suyla kaplayacak şekilde koyuyoruz ve bir gece boyunca bekletiyoruz.
- Bir gece beklettikten sonra, buğdayları süzgece alıp sarı suyunu atıyor ve iyice yıkayarak temizliyoruz.
- Daha sonra, buğdayları uygun bir tencereye alıp sıcak su ekleyerek yaklaşık 30 dakika boyunca haşlıyoruz.
- Pişme süresi sonunda, buğdayları ocaktan alıp süzgece alarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.
- Bu arada, tarifte kullanacağımız dereotunu ince ince kıyıyoruz.
- Büyük bir karıştırma kabına yoğurt ve soğuk su ekleyerek ayran kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Hazırladığımız ayrana tuz, kuru nane ve ince doğranmış dereotunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Sonrasında, haşlanmış buğdayı, haşlanmış nohut ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyerek çorbayı güzelce karıştırıyoruz. İsterseniz bu aşamada çorbanın daha soğuk olması için buz küpleri de ekleyebilirsiniz.
- Son dokunuşları tamamladıktan sonra, hazır olan soğuk yoğurt çorbamızı servise hazır hale getiriyoruz.
HABER MERKEZİ