Gelinim Mutfakta Fıstıklı kaymaklı Antep bombası yapıldı: Fıstıklı kaymaklı Antep bombası nasıl yapılır?
Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın final gününde gelinler Fıstıklı kaymaklı Antep bombası yaptı. Peki, Fıstıklı kaymaklı Antep bombası nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler lezzetli bir tatlı için yarıştı. Haftanın final gününde 4 gelin, 10 burma bilezik için mutfakta kıyasıya mücadele etti. Günün özel yemeği ise lezzet dolu fıstıklı kaymaklı Antep bombası oldu. Peki, Fıstıklı kaymaklı Antep bombası nasıl yapılır? İşte leziz tatlını tarifi…
Gelinim Mutfakta Fıstıklı kaymaklı Antep bombası tarifi
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı toz fıstık
- 25 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
İçi İçin;
Şerbeti İçin;
- 1,5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
GELİNİM MUTFAKTA FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBASI NASIL YAPILIR?
- Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinlerin hazırladığı Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası tarifi için öncelikle şerbetle için öncelikle şerbet hazırlanmalı.
- Öncelikle bir tencere şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Ardından içine limon suyunu damlatıp kenarda soğuması için beklemeye alın.
- Hamur malzemelerini bir kapta birleştirerek yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamur bezelerinin içine fıstık tozu ve kaymak ekleyin.
- Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika pişen bombaları, ılık şerbetin içine atın. Daha sonra üzerine toz fıstık serpip servis edin. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ