Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü beyti kebabı tarifi! Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü beyti kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışması, yeni haftaya heyecan dolu bir başlangıç yaparak ekrana lezzet dolu tariflerle geliyor. Bugünün merak konusu ise, gelinlerin ustalıkla hazırladığı enfes bir lezzet olan Şanlıurfa usulü beyti kebabı tarifi. Peki Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü beyti kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen Şanlıurfa usulü beyti kebabı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 13.05.2024 14:41
  • Güncelleme Tarihi : 13.05.2024 11:55
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü beyti kebabı tarifi! Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü beyti kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde yapılan Şanlıurfa usulü beyti kebabı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu ve izleyiciler Kanal D ekranlarında heyecanla bekledi. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele etti. Gelinler arasındaki kıyasıya mücadelenin olduğu yeni bölümde Şanlıurfa usulü beyti kebabı yaparak çeyrek altın için yarıştılar. Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü beyti kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen Şanlıurfa usulü beyti kebabı tarifi...

ŞANLIURFA USULÜ BEYTİ KEBABI GEREKLİ MALZEMELER

Köfte Malzemeleri:

300 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı galeta unu

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pulbiber

Yufkası için:

2 buçuk su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet domates

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Yufkalara sürmek için:

3 yemek kaşığı tereyağı

Kaşık Salatası için:

2 adet domates

2 adet salatalık

1 adet soğan

2 adet sivri biber

Çeyrek demet maydonoz

1 avuç ceviz içi 

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı nar ekşisi 

1 çay kaşığı tuz

ŞANLIURFA USULÜ BEYTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Kuru soğanı ve sarımsağı rendeleyin.

Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yumurta, galeta unu, karabiber, tuz ve pulbiberi bir kaseye alıp iyice yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri şekillendirin.

Unu bir kaseye alın, üzerine tuz ekleyin ve karıştırın.

Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun, yumuşak ve elastik bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve yuvarlayarak açın.

Tereyağını tavada eritin.

Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Küp doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sosu ocaktan alın.

Köfteleri önceden ısıtılmış bir tavada kızartın.

Yufkaları köftelerin etrafına sarın ve tereyağı sürün.

Fırın tepsisine dizin ve üzerlerine kalan tereyağını sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Domatesleri, salatalıkları, soğanı ve sivri biberi doğrayın.

Maydanozu ince doğrayın.

Doğranmış sebzeleri bir kaseye alın, üzerine ceviz içi ekleyin.

Ayrı bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın.

Hazırladığınız sosu salatanın üzerine döküp karıştırın

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ