Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı tarifi! Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı nasıl yapılır?

Kullanıcılar heyecanla bekliyor; Gelinim Mutfakta’nın bu haftaki bölümünde, mutfağı lezzet şölenine dönüştüren harika bir tarif var: Tavuklu Şah Pilavı! Bu özel tarif, Türk mutfağının zenginliğini yansıtan muhteşem tatlarıyla izleyicilerin damaklarını şenlendiriyor. Her bir pirinç tanesinin içindeki hikâyeyi keşfetmek ve bu lezzet dolu yolculukta yer almak ister misiniz? Peki, Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı nasıl yapılır? O halde, Gelinim Mutfakta’nın mutfağında hazırlanan Tavuklu Şah Pilavı’nın tarifine bir göz atın ve bu nefis yemeği sofralarınıza taşıyın. İşte detaylar haberimizde…


  • Oluşturulma Tarihi : 10.06.2024 11:23
  • Güncelleme Tarihi : 10.06.2024 08:23
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı tarifi! Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarında her gün mutfak tutkunlarıyla buluşan Gelinim Mutfakta yarışması, bugünkü bölümüyle izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Of Of kebabı tarifiyle yarışan gelinler, mutfakta ustalıklarını konuşturarak izleyicileri ve jüriyi büyüledi. Gün boyunca 10 altın bileziği için kıyasıya bir mücadeleyle birlikte of of kebabının en lezzetli halini sunmak için yarışan gelinler, çeyrek altın ödülü için de rekabet etti. Modern bir dokunuşla elma dolması harmanlayan gelinler, jüriyi ve izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Her biri özenle hazırladıkları of of kebabı ile adeta birer şef gibi mutfakta ustalıklarını sergileyen gelinler, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardılar. Yaratıcılıkları ve hünerleriyle gün boyu konuşulan bir konu haline gelen yarışmacılar, Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu atmosferini zirveye çıkardılar. Peki Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı nasıl yapılır? İşte Tavuklu Şah Pilavı tarifi...

Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı malzemeleri

  • Pirinç: 3 su bardağı
  • Tavuk: 1 adet göğüs veya 500 gr kemikli tavuk
  • Soğan: 2 adet
  • Tereyağı: 100 gr
  • Sıvı yağ: 3 yemek kaşığı
  • Kuru üzüm: 1 su bardağı
  • Kuru kayısı: 1/2 su bardağı
  • Kuru incir: 5-6 adet
  • Zerdeçal: 1 çay kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Safran: Birkaç ip (isteğe bağlı)
  • Su: 4 su bardağı

Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilavı nasıl yapılır?

  • Pirinci iyice yıkayıp, 30 dakika kadar ılık suda bekletin.
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve kemikli tavuk ise parçalara ayırın.
  • Soğanları ince ince doğrayın. Tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin. Soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Tavukları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyip aromalandırın.
  • Kuru meyveleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Süzülmüş pirinci ve safranı (kullanıyorsanız) ekleyip pirinç taneleri parlayana kadar kavurun.
  • Suyunu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, pilavın üzerini kapatın.
  • Pilavın suyu çekilinceye kadar pişirin. Piştikten sonra pilavı 10 dakika kadar dinlendirin.
  • İsteğiniz doğrultusunda maydanoz veya taze nane ile süsleyerek servis edin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ