Her lokmada ayrı bir lezzet şöleni sunan avcı böreği nasıl yapılır?

Davet sofralarının baş tacı ürünlerinden biri olan avcı böreği nasıl yapılır? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 21.02.2024 16:23
  • Güncelleme Tarihi : 21.02.2024 13:23
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Her lokmada ayrı bir lezzet şöleni sunan avcı böreği nasıl yapılır?

Her lokmasıyla damakları şenlendiren avcı böreği, geleneksel Türk mutfağının ve özellikle de börek kültürünün önemli bir parçasıdır. Çeşitli malzemelerle hazırlanan iç harcı, zengin bir lezzet deneyimi yaşatırken, yumuşak iç kısmı ve kıtır dış kabuğuyla da tam bir lezzet şöleni sunar. Avcı böreği nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.

Avcı böreği nasıl yapılır?

Hamur işi sevenlerin müptelası olacağı avcı böreği nasıl yapılır, birlikte göz atalım.

Avcı böreği malzemeleri:

4 adet yufka

300 gram dana kıyma

3-4 adet orta boy soğan

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur

1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)

Tuz, karabiber, pul biber

Arası için:

1 su bardağı su

1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 adet yumurta

Galeta unu

Avcı böreği tarifi:

Avcı böreğinin iç harcını hazırlamak için ilk olarak, bir tavada kıymayı hafifçe yağ ile kavurun.

Ardından doğranmış soğanları ekleyin ve kıyma ile birlikte kavurmaya devam edin. Gerekirse içine biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.

Bu sırada ince bulguru sıcak suyla ıslatın.

Kıyma ve soğanlar kavrulduktan sonra ıslattığınız bulguru, çekilmiş cevizi, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Salça eklemek isterseniz bu aşamada ilave edebilirsiniz. Karışımı ocaktan alın.

Bir kasede suyu ve sıvı yağı karıştırın.

Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine su-sıvı yağ karışımından sürün.

Üzerine ikinci yufkayı serin ve tekrar karışımdan sürün. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün.

Her parçanın uzun kenarına hazırladığınız kıymalı içten koyun ve yanları katlayarak rulo şeklinde sarın.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Kalan su-sıvı yağ karışımına yumurtayı ekleyip çırpın.

Hazırladığınız börekleri önce bu karışıma sonra galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Avcı böreği fırında mı kızartma mı?

Avcı böreği kızartma şeklinde değil, fırında pişirilen bir börek çeşididir.

Avcı böreği dondurucuya konur mu?

Avcı böreği pişirilmeden buzluğa koyulduğunda, uzun süre dayanır.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ