Kayseri yağlaması tarifi… Gelinim Mutfakta Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması malzemeleri ve püf noktaları…

Bugün ne pişirsem diyenler için favori yemeklerden biri olan Gelinim Mutfakta'nın Kayseri yağlaması, şebit adı verilen bazlamaların özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle lezzetini katlıyor. Peki, Gelinim Mutfakta Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte Kayseri yağlamasının malzemeleri ve tarifİ…


  • Oluşturulma Tarihi : 21.03.2024 13:59
  • Güncelleme Tarihi : 21.03.2024 10:59
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kayseri yağlaması tarifi… Gelinim Mutfakta Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması malzemeleri ve püf noktaları…

Kayseri yağlaması, diğer adıyla şebit yağlaması, besleyici ve doyurucu bir yöresel lezzet olarak sofraları süslüyor. Bu yöresel lezzet, kendine özgü yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurtla bir araya gelerek bütünlük sağlıyor. Tek başına bir öğün olarak tüketilebilen Kayseri yağlaması, her iki yemekte de kıyma içeriyor ve kat kat açılan, şebit olarak adlandırılan bazlamalar lezzetini zenginleştiriyor. Peki, Gelinim Mutfakta Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Gelin, evde yapabileceğiniz pratik Kayseri yağlaması tarifi ….

KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?

  • Kayseri yağlamasının hazırlanışı oldukça kolaydır. İşte adım adım tarif:
  • Hamur için, un, maya, tuz ve şekeri bir yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Üzerine süt, su ve sıvı yağ ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Kıymalı harç için, yapışmayan bir tavada kıymayı kavurun ve ezerek karıştırın.
  • Üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar kavurun.
  • Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Doğranmış domatesi de tavaya alıp karıştırın.
  • Son olarak sıcak suyu ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
  • Mayalanan hamuru tezgâha alıp havasını alın ve bezelere ayırın.
  • Bezeleri streç filmle örtüp bekletin.
  • Bezeleri un serpilmiş tezgâhta açın ve hamurları tavada pişirin.
  • Pişen hamurları geniş bir tabağa alın ve üzerlerine kıymalı harçtan yayın.
  • Lavaşları aralarına kıymalı harç koyarak üst üste yerleştirin.
  • Son olarak sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurdu çırparak üzerlerine gezdirin ve dilimleyerek servis edin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ