Kızılcık tarhana yapımı: Kızılcık tarhanası nasıl yapılır?

Yaz aylarında birçok kişinin kışlık hazırlıklara başladığı bir dönemde, özellikle kış günlerine enerji katacak bir tarif arayışı içinde olanlar için kızılcık tarhanası tarifi oldukça ilgi çekici olabilir. Kızılcık tarhanası, normal tarhanadan biraz farklı bir lezzet sunuyor ve aynı zamanda birçok faydalı özelliğiyle biliniyor. Peki, Kızılcık tarhanası nasıl yapılır? kızılcık tarhanası tarifinin yapılışı, kullanılacak malzemeler ve önemli püf noktaları...


  • Oluşturulma Tarihi : 28.02.2024 16:44
  • Güncelleme Tarihi : 28.02.2024 13:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kızılcık tarhana yapımı: Kızılcık tarhanası nasıl yapılır?

Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için kızılcık tarhanası tarifi hem besleyici hem de tadına doyum olmayan bir lezzet sunuyor. Kızılcık tarhanası nasıl yapılır, işte detaylar! Bu özel kızılcık tarhana tarifinin yapılışı, kullanılacak malzemeler ve püf noktalarıyla birlikte...

kızılcık

KIZILCIK TARNAHASI MALZEMELERİ

1 kg kızılcık (iri, kırmızı ve olgun olanlar tercih edilmeli)

1 kg un

1-2 tatlı kaşığı tuz

kızılcık tarnahası çorbası

KIZILCIK TARNAHASI NASIL YAPILIR?

Kızılcıkları saplarından, yapraklarından ve çürüklerinden arındırarak bol su ile yıkayın. Ardından kızılcıkları süzerek yumuşaması için üzerini mutfak bezi ile örtüp 1-2 gün bekletin, bu sayede kızılcıklar olgunlaşıp yumuşayacaktır.

Yumuşayan kızılcıkları mıcıklayarak püre haline getirin ve pürenin içinden çekirdekleri temizleyin. Eğer kızılcıklar yumuşamadıysa su ekleyerek ocakta kaynatıp 12-15 dakika haşlayın. Haşlanan kızılcıkları soğuduktan sonra mıcıklayarak ezin, ardından çekirdekleri temizleyin.

Elde ettiğiniz marmelat kıvamındaki konsantre kızılcık püresini blender ile çekerek pürüzsüz bir karışım elde edin. Blender yoksa süzgeçten geçirebilirsiniz, süzgeçte kalan posayı atmayın, hamura ekleyerek karıştırın.

Tuz ve un ekleyerek hamur kıvamına getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan parçalar koparıp incelterek dizin. Tepsiyi güneş görmeyen havadar bir yere kaldırın. Hamurları kurudukça arada sırada ters yüz ederek ve kırarak küçültün. Hamurları 1-1,5 gün kadar kurutun.

Kuruyan hamurları mutfak robotundan geçirip tepsiye alın. Hamuru ovun, ertesi gün tekrar robot veya elekten geçirin. Elekten geçen veya çekilen tarhanayı tekrar tepsiye alıp arada sırada karıştırarak iyice kurutun. İyice kuruyan tarhanayı bez torbada saklayın.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ