Bu poğaçanın kokusunda bile lezzet var! İşte damaklarınızı şenlendirecek dereotlu peynirli poğaça tarifi

Tadı, kokusu ve dokusuyla deneyen herkesin gönlünde taht kuran dereotulu peynirli poğaça tarifi nasıl olur? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 28.02.2024 16:00
  • Güncelleme Tarihi : 28.02.2024 13:00
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Bu poğaçanın kokusunda bile lezzet var! İşte damaklarınızı şenlendirecek dereotlu peynirli poğaça tarifi

Lezzetli bir atıştırmalık olan dereotlu peynirli poğaça, peynir ve taze dereotunun eşsiz uyumunu bir araya getiriyor. Yumuşacık dokusu ve zengin aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu poğaçalar, kahvaltı sofralarınız ve beş çaylarınız için vazgeçilmez bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan dereotlu peynirli poğaça, kolay hazırlanışı sayesinde sıklıkla sofralarda kendine yer buluyor. Damaklarınızı şenlendirecek dereotlu peynirli poğaça tarifi nasıl olur, haberimizin devamında sizin için açıkladık.

Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?

Sabahları kahvaltılarda ya da beş çaylarında hem sizin hem de misafirlerinizin damağında iz bırakacak leziz dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır, birlikte göz atalım.

Dereotlu peynirli poğaça malzemeleri:

2 su bardağı un

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı yoğurt

1 yumurta (üzerine sürmek için)

1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

Dereotlu peynirli poğaça tarifi:

Öncelikle bir karıştırma kabında un, rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu, kabartma tozu ve tuzu bir araya getirin.

Ardından ortasını açarak sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eğer hamur kuru olursa, azar azar su ekleyebilirsiniz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürün.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pişmesi yaklaşık olarak 20-25 dakika sürebilir.

Poğaçaları fırından aldıktan sonra, oda sıcaklığında servis yapın.

Afiyet olsun!

Dereotlu peynirli poğaça neden sert olur?

Poçağanın sert olmasının nedeni, içerisindeki un miktarı ile ilgilidir. Eğer poğaçanızı daha sert bir kıvamda hazırlamak istiyorsanız, içerisine koyacağınız un miktarını artırabilirsiniz. Bununla birlikte yumuşak bir hamur elde etmek istiyorsanız, verilen ölçüden şaşmamanız önerilir.

Dereotlu peynirli poğaçaya sirke koyulur mu?

Dereotlu peynirli poğaça hazırlarken malzemeler arasında elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Elma sirkesi, hamurun daha kıyır kıyır olmasını sağlar.

Dereotlu peynirli poğaça yoğurt yerine sürt koyulur mu?

Dereotlu peynirli poğaça hazırlarken isteğe göre yoğurt yerine süt de tercih edilebilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ