Terenin faydaları nelerdir? Günde ne kadar tere tüketilmelidir?

Genellikle salatalarda kullanılan ve İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran tere otunun faydaları nelerdir? İşte, terenin sağlık için faydaları ve kullanımı hakkında merak edilenler


  • Oluşturulma Tarihi : 27.02.2024 15:44
  • Güncelleme Tarihi : 27.02.2024 12:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Terenin faydaları nelerdir? Günde ne kadar tere tüketilmelidir?

Sağlık açısından oldukça faydalı olan bitkiler arasında yer alan tere, son dönemlerde adı sıkça duyulmaya başlanmış bitkilerdendir. Sofralarımızda eksik etmediğimiz terenin ne gibi faydası olduğu çoğunlukla bilinmiyor. Ancak bu bitkinin bilinmeyen çok fazla faydası bulunmaktadır. Peki, terenin faydaları nelerdir? Tere nasıl tüketilmelidir? İşte tere hakkında merak edilen detaylar...

TERENİN FAYDALARI NELER?

-Tere oldukça güçlü bir idrar söktürücüdür ve böbrekleri ile idrar yollarını temizler. Bu özelliği sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olabilir.

-Tere, tam bir akciğer ve karaciğer dostudur. Akciğerlerde ve karaciğerde meydana gelen hasarı onarmaya yardımcı olur ve vücudun sigaranın zararlı etkilerinden arınmasına destek sağlar.

-Kanseri önlemeye yardımcı olan şifa deposu besinler arasında tere de bulunmaktadır. Yüksek besin değerleri içeren tere, kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalar, terenin var olan tümörleri küçültebileceğini göstermektedir.

TERE OTU NASIL YENİR?

Tere otunu çeşitli yöntemlerle tüketebilirsiniz. Salata, en yaygın kullanılan yöntemlerden biridir. Yemeklerin yanında tüketmek için tereyi temizleyip yıkadıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunulan tere otu, aynı zamanda balıkla da harika bir uyum sağlar. Bunun yanı sıra, çorbaya veya makarna sosuna ekleyerek de tüketebilirsiniz. Tere otunu suda kaynatarak çay olarak da içebilirsiniz.

TEREDE HANGİ VİTAMİNLER VAR?

Terede bulunan vitaminlerden biri A vitamini olup güçlü bir antioksidandır, bu da birçok hastalığın önüne geçebilir. Ayrıca, B2, K ve E vitaminleri bakımından zengin olan bu bitki, mutlaka tüketilmelidir. Tere ayrıca C vitamini açısından da zengindir. Demir oranının ıspanaktan daha fazla olması da dikkat çeken bir özelliktir. Bunların yanı sıra, içerdiği iyot, magnezyum, fosfor ve bakır gibi mineraller de önemlidir. Protein açısından da zengin olan bu bitki düzenli olarak tüketilebilir.

GÜNDE NE KADAR TERE YENMELİ?

Tere otunun faydalarından tam olarak yararlanmak için her gün sabah ve akşam öğünlerinden yaklaşık 1 saat sonra tüketilmesi uygundur. Ancak, tere otunun sağlık açısından önemli faydalarına rağmen, aşırı tüketimi bazı sorunlara yol açabilir. Tere otu acı bir aromaya sahiptir ve gastrit veya ülser gibi mide sorunları olan kişilerde rahatsızlığa neden olabilir. Özellikle mide kanaması geçirenlerin tere otundan uzak durmaları önerilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ