Kolay pasta tarifleri nelerdir? Tadına doyamayacağınız pasta tarifleri

Tatlı sevenlerin hayran kaldığı kolay pasta tarifleri nelerdir? Gereken malzemeler ve hazırlanış aşamaları. İşte tadına doyamayacağınız pasta tarifleri...


  • Oluşturulma Tarihi : 24.11.2023 08:00
  • Güncelleme Tarihi : 24.11.2023 08:00
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kolay pasta tarifleri nelerdir? Tadına doyamayacağınız pasta tarifleri

7’den 70’e her yaştan insanın severek tükettiği pasta tarifleri içerisinde sizin favoriniz hangisi? Kolay pasta tarifleri denince; yaş pasta, ağlayan pasta, mozaik pasta, bisküvili pasta ve köstebek pastadan hangisini yemeyi tercih edersiniz? En sevilen pasta tariflerini birlikte inceleyelim.

aglayan pasta

Ağlayan pasta tarifi

Görüntüsüyle, kokusuyla ve tabii ki dillere destan tadıyla deneyen herkesin favorisi olmaya aday olan ağlayan pasta tarifi için gereken malzemeler şu şekildedir:

Yumurta (4 adet)

Toz şeker (1 su bardağı)

Kakao (3 yemek kaşığı)

Süt (4 yemek kaşığı)

Un (1 su bardağı)

Vanilya (1 paket)

Kabartma tozu (1 paket)

Keki ıslatmak için:

Süt (1 buçuk su bardağı – 300 ml)

Üzeri için:

Krem şanti (2 paket)

Süt (2 çay bardağı – 250 ml – krem şantide kullanmak için)

Çikolata sos (1 paket hazır çikolata)

Süt (2 buçuk su bardağı – 500 ml – çikolata sos için)

Ağlayan pasta yapılışı:

Yumurta ve toz şeker bir kaba alınarak karıştırılır.

İyice karışan karışımın içerisine süt, kakao, un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir ve iyice karıştırılır.

Borcam güzelce yağlanır ve bu işlemin ardından içerisine hazırlanan karışım dökülür.

Önceden 160 derecede ısıtılan fırında, yarım saat pişirilir. Fırının fansız ayarda olmasına dikkat edilmelidir.

Pişen kek fırından çıkarılır ve önceden ıslatmak için hazırlanan süt, tüm keki ıslatacak şekilde üzerinde gezdirilir. Bu işlemin ardından soğuması için kenara koyulur.

Küçük bir tencere ocağa alınır ve çikolata sosu ile süt içerisine dökülür. Güzelce karıştırılarak pişirilir.

Kaynayıp koyu bir kıvam alan çikolata sosu, soğuması için bir kenara alınır.

Ayrı bir kapta krem şanti ve süt çırpılır.

Hazırlanan krem şanti soğuyan kekin üzerine sürülür.

İyice soğuyan krem şantinin üzerine çikolata sosu dökülür.

Birkaç saat dolapta bekletildikten sonra, ağlayan pasta servis etmek için hazır hale gelir.

Afiyet olsun!

mozaik pasta

Mozaik pasta tarifi

7’den 70’e pek çok insanın severek tükettiği tatlılardan biri olan mozaik pasta tarifi için ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir:

Tereyağı (100 gram)

Süt (1 buçuk çay bardağı)

Toz şeker (1 buçuk çay bardağı)

Kakao (4 yemek kaşığı)

Petibör bisküvi (350 gram)

Üzeri için:

Krema (1 çay bardağı)

Bitter çikolata (150 gram)

Antep fıstığı (İri dövülmüş)

Mozaik pasta yapılışı:

Petibör bisküviler bir kap içerisine alınır ve orta boylarda olacak şekilde elle kırılır.  

Derin bir tencere ocağa alınır.

100 gram tereyağı kısık ateşte eritilir. Ardından içerisine önceden hazırlanan süt, kakao ve şeker eklenir.

Ayrı bir kapta kırılmış halde bekleyen petibör bisküviler de bu karışımın içerisine alınır ve karıştırılır.

Hazırlanan karışım kek kalıbına alınır ya da streç filme sarılır.

Dondurucuda en az 3 saat bekletilir.

Kaynamamasına dikkat edilerek, krema ısıtılır.

Çikolata küçük parçalara ayrılarak, kremanın içerisine atılır.

Yeterince donan mozaik pasta, buzluktan çıkarılarak dilimlere ayrılır ve üzerine çikolata soso dökülür.

Afiyet olsun!

yas pasta

Yaş pasta tarifi

İster özel günler için ister de sadece damağınızı şenlendirmek için olsun, bu yaş pasta tarifini çok seveceksiniz. Yaş pasta yapmak için gereken malzemeler:

Un (1 su bardağı)

Yumurta (6 adet)

Mısır nişastası (1 su bardağı)

Toz şeker (1 su bardağı)

Kabartma tozu (1 çay kaşığı)

Sıcak su (Yarım çay bardağı)

Krema için:

Un (4 yemek kaşığı)

Süt (1 litre)

Kabartma tozu (1 paket)

Toz şeker (Bir su bardağının 4’te 3’ü kadar)

Yumurta sarısı (1 adet)

Nişasta (4 yemek kaşığı)

Tereyağı (1 yemek kaşığı)

Krema (1 paket)

Ganaj için:

Kuvertür çikolata (400 gram)

Sıvı krema (400 ml)

Yaş pasta yapılışı:

Yaş pasta için pandispanya yaparken; sıcak su ve yumurtalar bir kap içerisine alınır. Ardından mikser ile çırpılır. Köpürmeye başlayan yumurtaların içerisine yavaş bir şekilde şeker eklenir. Bu işlem iyice karışına ve kremamsı bir doku oluşana kadar devam eder.

Ayrı bir kapta nişasta, kabartma tozu ve un bir spatula yardımı ile karıştırılır. Daha sonra bu karışım, yumurtaların üzerine dökülür.

Yuvarlak bir kalıbın içerisine hazırlanan karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 180’lik fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Yaş pasta için ganaj hazırlarken; sıvı krema kısık ateşte kaynama haline gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ardından ocaktan alınır. Çikolata sıcak kremanın içerisine atılır ve güzelce eriyinceye kadar karıştırılır. Üzeri streç film ile örtülerek, bir gece buzdolabında bekletilir.

Yaş pasta için krema yaparken; nişasta, un ve toz şeker tencereye alınır ve karıştırılır. Üzerine yavaşça süt eklenir. Yumurta sarısı da içerisine koyularak, orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılır.

Koyulaşan kremaya tereyağı ve vanilya eklenir.

Göz göz olmaya başlayan krema ocaktan alınır. Üzeri streç film ile kapatılarak, 1 gece buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen kremaya 1 paket sıvı krema eklenir ve karıştırılır.

Son aşamada ise sırayla tüm malzemeler birleştirilecektir. İlk önce pandispanya keki yatay şekilde 3 parçaya bölünür. İlk katı süt ile ıslatılır ve krema sürülür. İsteğe göre tercih edilen meyveler kremanın üzerine yerleştirilir ve bir kat daha krema sürülür. İkinci kata da meyveler eklenerek, son kata geçilir. Hazırlanan ganaj, kenarlardan başlanarak sürülür ve pastanın üzeri istenilen şekilde süslenir.

Afiyet olsun!

biskuvili pasta

Bisküvili pasta tarifi

Pek çok insanı çocukluğuna götürmeyi başaran bir lezzet olan bisküvili pasta tarifi için ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir:

Petibör bisküvi (2 paket)

Süt (1 litre)

Un (2 dolu yemek kaşığı)

Nişasta (2 buçuk yemek kaşığı)

Toz şeker (1 su bardağı)

Kakao (3 yemek kaşığı)

Tereyağı (1 yemek kaşığı)

Vanilya (1 paket)

Sütlü çikolata (80 gram)

Bisküvili pasta yapılışı:

Süt, toz şeker, un, nişasta ve kakao derin bir tencereye alınır. Malzemeler koyu bir kıvam alana kadar güzelce karıştırılır. Ardından ocaktan alınır.

Tereyağı, vanilya ve sütlü çikolata, ocaktan alınan tencereye eklenir ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırılır.

Kare şeklindeki büyük bir borcama bisküviler dizilir. Hazırlanan karışımın bir kısmı üzerine dökülür. Bu işlem tüm malzemeler bitene kadar sırayla yapılmaya devam edilir.

Birkaç saat buzdolabında bekletilen bisküvili pasta, üzerine Hindistan cevizi dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun!

kostebek pasta

Köstebek pasta tarifi

Görüntüsü ayrı tadı ayrı güzel olan köstebek pasta tarihi için kullanılacak malzemelerin listesi şu şekildedir:

Yumurta (3 adet)

Toz şeker (1 su bardağı)

Süt (Yarım çay bardağı)

Sıvı yağ (Yarım çay bardağı)

Kakao (2 dolu yemek kaşığı)

Kabartma tozu (1paket)

Vanilya (1 paket)

Un (1 buçuk su bardağı)

İç malzemesi için:

Krem şanti (2 paket)

Soğuk süt (1 buçuk su bardağı)

Muz (2 adet)

Köstebek pasta yapılışı:

Süt ve krem şanti iyice karıştırılır ve soğuması için dolaba alınır.

Yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Daha sonra muz hariç geriye kalan tüm malzemeler de içine eklenerek iyice karıştırılır.

Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve hazırlanan kek karışımı üzerine dökülür.

Önceden 180 derecede ısıtılan fırında, 20 dakika kadar pişirilir.

İlk sıcaklığını atan ve ılık hale gelen kek, yuvarlak biçimde küçük parçalara ayrılır.

Sıkma torbasına alınan krem şanti, yuvarlak kek parçalarının üzerine sıkılır.

Küçük küçük dilimlenen muzlar da krem şantinin üzerine koyulur ve yeniden üstüne krem şanti sıkılır.

Yuvarlak kesilen keklerin artan parçaları, mutfak robotundan geçirilir ve un haline getirilir. Daha sonra da hazırlanan yuvarlak keklerin üzerine serpilir.

30 dakika kadar dolapta soğutulan köstebek pasta, daha sonra servis edilir.

Afiyet olsun!

rulo pasta

Rulo pasta tarifi

Her ne kadar yapımı biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan sonucun tüm uğraşlara değdiği rulo pasta tarifi için gereken malzemeler şunlardır:

Yumurta (3 adet)

Toz şeker (120 gram)

Kabartma tozu (1 paket)

Un (1 su bardağı)

Vanilya (1 paket)

Kreması için:

Süt (500 ml)

Vanilya (1 paket)

Un (2 buçuk yemek kaşığı)

Nişasta (1 yemek kaşığı)

Şeker (4 yemek kaşığı)

Tereyağı (1 yemek kaşığı)

Arası için:

Muz

Üzeri için:

Krem şanti (1 poşet)

Soğuk süt (150 ml)

Rulo pasta yapılışı:

Pasta kreması için vanilya ve tereyağı dışında kalan malzemeler tencereye alınır ve koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve vanilya ile tereyağı içerisine eklenir. Soğuması için üzeri streç ile kapatılarak, kenara alınır.

Pandispanya için şeker ve yumurta, derin bir kapta karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir ve yeniden çırpılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye hazırlanan karışım dökülür ve 170 derece ısıdaki fansız fırında 10-15 dakika arası pişirilir.

Pişen kekin üzerine tüm krema yayılır. Ortadan ikiye kesilen muz ve isteğe göre diğer meyveler, kremanın üzerine yerleştirilir. Pişirme kağıdından yardım alarak, rulo şeklinde sarılır.

Soğuması için en az 2-3 saat dolapta bekletilir.

Afiyet olsun!

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star krem karamel tarifi... Krem karamel nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ