MasterChef Türkiye All Star Gaziantep Katmeri... Gaziantep Katmeri nasıl yapılır?


  • Oluşturulma Tarihi : 23.11.2023 21:17
  • Güncelleme Tarihi : 23.11.2023 21:17
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star Gaziantep Katmeri... Gaziantep Katmeri nasıl yapılır?

Gaziantep Katmeri, antep fıstığı ve kaymağın mükemmel uyumu ile ortaya çıkan özellikle Türk mutfağının gözde lezzetlerinden bir tanesi. Besleyici ve tadının doyumsuz olmasıyla adeta tadını damağınızda bırakacak ve sofralarınızı zenginleştirecek Gaziantep Katmeri tarifinin malzemeleri ve yapılışına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kaç Kişilik: 1-2

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 10 dakika

GAZİANTEP KATMERİ MALZEMELERİ

Baklavalık yufka (1 adet)

Çekilmiş antep fıstığı (1 avuç)

Şeker (2-3 yemek kaşığı)

Tereyağı

Kaymak

GAZİANTEP KATMERİ YAPILIŞI

İlk olarak yufkamızı alıyoruz ve tam ortasına tereyağını sürüp üzerine fıstığımızı serpiştiriyoruz. Daha sonra şekeri eşit miktarda serpip üzerine parça parça sade kaymak ekliyoruz. Dikdörtgen şekilde katladığımız yufakayı en son kare olacak şekilde katlıyoruz. Teflon geniş bir tavaya tereyağı sürüp hazırlamış olduğumuz katmeri kısık ateşte sürekli kontrol ederek kızartıyoruz. Son olarak servis tabağına alıp dilimliyoruz ve üzerine fıstık ile kaymak ekliyoruz. Afiyet olsun.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - MasterChef All Star’da eleme adayı kim oldu?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ