Sayfa Yükleniyor...
Gaziantep Katmeri, antep fıstığı ve kaymağın mükemmel uyumu ile ortaya çıkan özellikle Türk mutfağının gözde lezzetlerinden bir tanesi. Besleyici ve tadının doyumsuz olmasıyla adeta tadını damağınızda bırakacak ve sofralarınızı zenginleştirecek Gaziantep Katmeri tarifinin malzemeleri ve yapılışına haberimizden ulaşabilirsiniz.
Kaç Kişilik: 1-2
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Baklavalık yufka (1 adet)
Çekilmiş antep fıstığı (1 avuç)
Şeker (2-3 yemek kaşığı)
Tereyağı
Kaymak
İlk olarak yufkamızı alıyoruz ve tam ortasına tereyağını sürüp üzerine fıstığımızı serpiştiriyoruz. Daha sonra şekeri eşit miktarda serpip üzerine parça parça sade kaymak ekliyoruz. Dikdörtgen şekilde katladığımız yufakayı en son kare olacak şekilde katlıyoruz. Teflon geniş bir tavaya tereyağı sürüp hazırlamış olduğumuz katmeri kısık ateşte sürekli kontrol ederek kızartıyoruz. Son olarak servis tabağına alıp dilimliyoruz ve üzerine fıstık ile kaymak ekliyoruz. Afiyet olsun.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - MasterChef All Star’da eleme adayı kim oldu?
HABER MERKEZİ