MasterChef Türkiye All Star Dana yanağı tarifi... Dana yanağı nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star Dana yanağı nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Dana yanağı tarifi merak konusu oldu. İşte lüle kebabı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 19.11.2023 21:28
  • Güncelleme Tarihi : 19.11.2023 21:28
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star Dana yanağı tarifi... Dana yanağı nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star Dana yanağı  nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da Dana yanağı tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için Dana yanağı tarifini araştırdık. İşte merak edilen Dana yanağı  tarifi...

Dana Yanağı Tarifi İçin Malzemeler

(1 kişilik)

Dana yanağı 1 adet

1 adet kereviz sapı 1 adet

pırasa 1 adet

Orta boy havuç 1 adet

Orta boy kuru soğan 1 adet

Domates salçası 100 gram

Kırmızı şarap 100 ml

Et suyu 3 litre

Kereviz püresi için:

Orta boy kereviz 1 adet

Krema 40 gram

Tereyağ 30 gram

Kaşar peyniri 20 gram

Dana Yanağı Tarifinin Püf Noktası

Dana yanağını yüksek ateşte, mümkünse döküm tavada mühürleyin.

Dana Yanağı Tarifi Nasıl Yapılır?

Dana yanağını deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağı ile marine edin ve yüksek ısıda mühürleyin.

Gelişigüzel parçalar halinde doğradığınız havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını katıp karıştırın.

Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyip çektirin. Sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alıp dana yanağını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.

Kabuklarını soyduğunuz kerevizi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri katın.

Afiyet olsun.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star yuvalaça tarifi... Yuvalaça nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ