Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star Dana yanağı nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Dana yanağı tarifi merak konusu oldu. İşte lüle kebabı tarifi...
MasterChef Türkiye All Star Dana yanağı nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da Dana yanağı tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için Dana yanağı tarifini araştırdık. İşte merak edilen Dana yanağı tarifi...
Dana Yanağı Tarifi İçin Malzemeler
(1 kişilik)
Dana yanağı 1 adet
1 adet kereviz sapı 1 adet
pırasa 1 adet
Orta boy havuç 1 adet
Orta boy kuru soğan 1 adet
Domates salçası 100 gram
Kırmızı şarap 100 ml
Et suyu 3 litre
Kereviz püresi için:
Orta boy kereviz 1 adet
Krema 40 gram
Tereyağ 30 gram
Kaşar peyniri 20 gram
Dana Yanağı Tarifinin Püf Noktası
Dana yanağını yüksek ateşte, mümkünse döküm tavada mühürleyin.
Dana Yanağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Dana yanağını deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağı ile marine edin ve yüksek ısıda mühürleyin.
Gelişigüzel parçalar halinde doğradığınız havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını katıp karıştırın.
Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyip çektirin. Sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alıp dana yanağını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
Kabuklarını soyduğunuz kerevizi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri katın.
Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ